
Pillanatok alatt kész a hamis töltött palacsinta – A puha tallérok közé édes töltelék kerül

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Puha tésztájú, édes töltelékkel megpakolt finomság szerény hozzávalókból, mindössze 30 perc alatt.
Becsapós sütemény, bár úgy fest, mintha pufi palacsinta lenne, igazából a finomságnak semmi köze a magyar desszerthez. Igazán egyszerű nassolnivaló, ami remekül bírja a csomagolást, édes napindítónak is tökéletes.
Az elkészítésével nem kell sokat bajlódni, rugalmas textúrájú tésztát kell gyúrni, amit rögtön, pihentetés nélkül kell kinyújtani, majd jön a kiszúrás, töltés, összeillesztés és sütés. Tapadásmentes serpenyőben készítve nem lesz szükség plusz zsiradék hozzáadására, amennyi a tésztában van, annyi bőven elég, hogy szép aranybarna színűre süljön. Ha viszont nem olyan jó a serpenyő minősége, nagyon kevés vaj vagy olaj kerülhet a töltött puffancs alá.
Töltött mini palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz
- 300 gramm liszt
- 10 gramm sütőpor
- 70 gramm cukor
- 3 evőkanál olaj
- 120 milliliter víz
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk tálba, majd adjuk hozzá a sütőport, cukrot, olajat és a vizet. Gyúrjunk belőle sima felületű, nem ragadós tésztát 4-5 perc alatt, amit enyhén lisztezett felületen nyújtsunk ki vékonyra.
A kinyújtott tésztát linzer- vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
Fogjunk meg egy tésztatallért, a mutatóujjunkat vizezzük be, majd a tésztaérme széleit kenjük körbe vízzel, a közepére tegyünk 1 teáskanálnyi lekvárt vagy nutellát. Utána illesszünk rá egy másik tésztatallért, alaposan nyomkodjuk össze a széleket, a víznek köszönhetően össze fognak ragadni.
A megtöltött tésztákat tapadásmentes serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül, fedő alatt mindkét oldalán süssük aranybarnára. A sütési idő oldalanként 3-5 perc. A finomságot porcukorral meghintve lehet kínálni.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors