Pillanatok alatt kész a hamis töltött palacsinta – A puha tallérok közé édes töltelék kerül

4
Nyomtatás
mpcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Puha tésztájú, édes töltelékkel megpakolt finomság szerény hozzávalókból, mindössze 30 perc alatt.

Becsapós sütemény, bár úgy fest, mintha pufi palacsinta lenne, igazából a finomságnak semmi köze a magyar desszerthez. Igazán egyszerű nassolnivaló, ami remekül bírja a csomagolást, édes napindítónak is tökéletes.

Az elkészítésével nem kell sokat bajlódni, rugalmas textúrájú tésztát kell gyúrni, amit rögtön, pihentetés nélkül kell kinyújtani, majd jön a kiszúrás, töltés, összeillesztés és sütés. Tapadásmentes serpenyőben készítve nem lesz szükség plusz zsiradék hozzáadására, amennyi a tésztában van, annyi bőven elég, hogy szép aranybarna színűre süljön. Ha viszont nem olyan jó a serpenyő minősége, nagyon kevés vaj vagy olaj kerülhet a töltött puffancs alá.

Töltött mini palacsinta

tmpct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 300 gramm liszt
  • 10 gramm sütőpor
  • 70 gramm cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 120 milliliter víz
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, majd adjuk hozzá a sütőport, cukrot, olajat és a vizet. Gyúrjunk belőle sima felületű, nem ragadós tésztát 4-5 perc alatt, amit enyhén lisztezett felületen nyújtsunk ki vékonyra.

A kinyújtott tésztát linzer- vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.

Fogjunk meg egy tésztatallért, a mutatóujjunkat vizezzük be, majd a tésztaérme széleit kenjük körbe vízzel, a közepére tegyünk 1 teáskanálnyi lekvárt vagy nutellát. Utána illesszünk rá egy másik tésztatallért, alaposan nyomkodjuk össze a széleket, a víznek köszönhetően össze fognak ragadni.

A megtöltött tésztákat tapadásmentes serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül, fedő alatt mindkét oldalán süssük aranybarnára. A sütési idő oldalanként 3-5 perc. A finomságot porcukorral meghintve lehet kínálni.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon