Klasszikus thai leves, amellyel otthon is nagy sikert arathatsz - Így készül a kókuszos csirkeleves
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Sokszor semmi nem melegít fel jobban, mint egy tartalmas leves, benne sok hússal, zöldséggel.
A thai konyha híres csirkeleveséről van szó, amelynek kihagyhatatlan hozzávalói közé tartozik a kókuszital és a galangagyökér, vagy annak hiányában a gyömbér.
Meglepően egyszerű és nagyon tipikusan thai. Citromnád és kaffirlime-levél gyakran elérhető a nagyobb boltokban, de ha nagyon nem találsz, plusz adag limelével lehet nagyjából helyettesíteni. Ezzel a levessel biztosan jóllaksz, miközben még az egészségedre is ügyelsz.
Tom Kha Gai leves
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm csirkemellfilé
- 350 milliliter kókuszital
- 350 milliliter víz
- 10 karika galangagyökér vagy gyömbér
- 1 darab citromnád
- 5 darab kaffirlime-levél (friss vagy szárított)
- 1 evőkanál halszósz
- 1 darab chilipaprika
- 1 teáskanál só
- 150 gramm shimeji gomba
- 1 darab lime leve
- 1 teáskanál barna cukor
Elkészítés:
A kókuszitalt egy lábosba öntjük, felhúzzuk azonos mennyiségű alaplével/vízzel. Közepes lángon melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt citromnádat, a felkarikázott chilit, a lime levét, a cukrot és a galangagyökeret. Feldaraboljuk a csirkemellet, majd a kókusztejes alapba dobjuk.
Sózzuk, majd nagyjából 10 percig főzzük az egészet. Beledobjuk a feldarabolt shimeji gombát és a kaffirlime-levelet is. Halszósszal ízesítjük, elzárjuk a lángot, és már tálaljuk is.
Ha kipróbálnád a másik legismertebb thai levest is, nézd meg ezt a receptet is!
Fotó: Street Kitchen