
Gyors zöldfűszeres-tonhalas lepény: liszt és zsemlemorzsa nélkül
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Ezek az egészséges tonhalas tócsnik nem tartalmaznak glutént, liszt és zsemlemorzsa nélkül készülnek, úgyhogy egy könnyű, de laktató vacsora lehet belőlük.
A hozzávalókat csak össze kell keverni, a korongokat 5 perc alatt kisütni, úgyhogy a rohanós hétköznapokon ez az egyik legjobb választás, ha gyorsan készítenénk valamit.
Változatok
Az alapanyagok egyszerűek, könnyen beszerezhetőek, de ha mégsem jutunk friss petrezselyemhez, akkor használjunk helyette 1 teáskanál szárítottat, a reszelt fokhagymát pedig lecserélhetjük porra. Spenótból azonban maradjunk a friss bébispenótnál.
Ha nem szeretnénk olajban sütni, sütőben is elkészíthetőek a korongok, 200 fokon körülbelül 20 perc alatt készülnek el. Ha pedig magával a tonhallal van problémánk, akkor lazaccal lehet helyettesíteni.
Hogyan maradjon meleg a tonhalas lepény a tálalásig?
Mivel egyszerre 4 korongot tudunk csak sütni, nem egy időben fognak elkészülni a tócsnik. Ha azonban felmelegítjük a sütőt 60-70 fok környékére, akkor az elkészült korongokat melegen tudjuk ott tartani, amíg kisül a többi. Így friss, ropogós végeredményt tálalhatunk a vendégeknek.
Tonhalas lepény

Hozzávalók 8 adaghoz
- 2 doboz tonhal (sós lében)
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 darab tojás
- 0.5 teáskanál só, bors
- 1 marék petrezselyem
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 marék bébispenót
Elkészítés:
Melegítsük meg az olívaolajat egy serpenyőben. Körülbelül 1/4 bögrényi adagokat süssünk a masszából, minden korongnak 3-3 percig süssük az oldalait, amíg aranybarnák nem lesznek.
4 korongot süssünk egyszerre, az elkészülteket tegyük meleg sütőbe (60-70 fokosba), hogy frissek maradjanak a tálalásig.
Fotó: Getty Images