Gyors zöldfűszeres-tonhalas lepény: liszt és zsemlemorzsa nélkül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Ezek az egészséges tonhalas tócsnik nem tartalmaznak glutént, liszt és zsemlemorzsa nélkül készülnek, úgyhogy egy könnyű, de laktató vacsora lehet belőlük.
A hozzávalókat csak össze kell keverni, a korongokat 5 perc alatt kisütni, úgyhogy a rohanós hétköznapokon ez az egyik legjobb választás, ha gyorsan készítenénk valamit.
Változatok
Az alapanyagok egyszerűek, könnyen beszerezhetőek, de ha mégsem jutunk friss petrezselyemhez, akkor használjunk helyette 1 teáskanál szárítottat, a reszelt fokhagymát pedig lecserélhetjük porra. Spenótból azonban maradjunk a friss bébispenótnál.
Ha nem szeretnénk olajban sütni, sütőben is elkészíthetőek a korongok, 200 fokon körülbelül 20 perc alatt készülnek el. Ha pedig magával a tonhallal van problémánk, akkor lazaccal lehet helyettesíteni.
Hogyan maradjon meleg a tonhalas lepény a tálalásig?
Mivel egyszerre 4 korongot tudunk csak sütni, nem egy időben fognak elkészülni a tócsnik. Ha azonban felmelegítjük a sütőt 60-70 fok környékére, akkor az elkészült korongokat melegen tudjuk ott tartani, amíg kisül a többi. Így friss, ropogós végeredményt tálalhatunk a vendégeknek.
Tonhalas lepény
Hozzávalók 8 adaghoz
- 2 doboz tonhal (sós lében)
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 darab tojás
- 0.5 teáskanál só, bors
- 1 marék petrezselyem
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 marék bébispenót
Elkészítés:
Melegítsük meg az olívaolajat egy serpenyőben. Körülbelül 1/4 bögrényi adagokat süssünk a masszából, minden korongnak 3-3 percig süssük az oldalait, amíg aranybarnák nem lesznek.
4 korongot süssünk egyszerre, az elkészülteket tegyük meleg sütőbe (60-70 fokosba), hogy frissek maradjanak a tálalásig.
Fotó: Getty Images