Fűszeres chilis bab tortillába tekerve: így még finomabb a nagy kedvenc
Tortillába tekerve is nagyon finom a chilis bab - a lényeg, hogy hagyj időt arra, hogy az ízek lassan összeérjenek a tűzhelyen!
A quesadilla igazi kényelmi étel, hiszen gyorsan, egyszerűen készül, ráadásul akár a hűtőben lapuló maradék sajtot, szalámit, zöldséget is felhasználhatod hozzá. Mi most egy tonhalas verziót mutatunk, de az alább olvasható recept inkább csak iránymutatás, bátran szabd ízlésedre és a kamrád tartalmára a hozzávalók listáját.
Hogy ne legyen száraz, majonéz és sok sajt kerül bele, a frissességről pedig a kukorica, szárzeller, petrezselyem gondoskodik. Ha nincs sok időd, kész torillalapokból is tökéletes lesz, de ha van hozzá kedved, azt is készítsd el házilag.
A lecsöpögtetett, leszűrt tonhalat és kukoricát keverjük egybe, adjuk hozzá a finomra vágott zellert és petrezselymet. Mehet bele a majonéz is, keverjük egybe. Kóstoljuk meg, ha szükséges, lehet sózni, borsozni.
Készítsünk magunk elé 4 tortillalapot, oszlassuk el rajtuk a tonhalas krémet, majd szórjunk mindegyikre reszelt sajtot. Tegyük a tetejükre a másik 4 lapot.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, enyhén kenjük ki olajjal. Tegyünk egy betöltött tortillát a serpenyőbe, majd süssük 2-3 percig. Csúsztassuk tányérra, fordítsuk meg, a másik felét is süssük addig, míg aranybarna nem lesz. Járjunk el így a többivel is.
Vágjuk őket négyfelé, majd kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu