
Fűszeres töpörtyűkrém a nagymama receptje alapján - Ropogós héjú kenyérrel a legfinomabb

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé

15 perces, meggyes-csokoládés szelet: hűsítő nyári desszert

Villámgyors, leveles tésztás pizza: utolsó pillanatos vacsi

Sajtos, csirkével töltött cukkini: ez lesz a nyár kedvence

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert
Fontos, hogy jó minőségű, friss töpörtyűből készítsd ezt a krémet, biztos, hogy nagy sikered lesz vele.
A töpörtyű vagy tepertő nem könnyű étel, de mindenképp készíts belőle krémet, mert nagyon finom. Ha nem otthon készült tepertőből csinálod, akkor megbízható hentestől vásárolj frisset, készítheted szárnyasból vagy sertésből is. Ha hájat veszel, akkor próbáld ki először a házi kacsatepertőt.
A hentesnél most csak sertés volt, de olyan finom lett, hogy máskor is ebből fogom készíteni. Ropogós házi kiflire kenve, lilahagyma-karikával lesz tökéletes, mindenképpen készíts hozzá egy bögre finom teát is. Ha szereted a hagyományos ízeket, de kicsit gyomorkímélőbb kencére vágysz, készíts tojáskrémet.
Töpörtyűkrém

Hozzávalók 6 adaghoz
- 200 gramm töpörtyű (sertés)
- 40 gramm vaj (puha)
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 fej lilahagyma
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 0.5 kávéskanál só
Elkészítés:
A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk egészen apróra, a fokhagymát nyomjuk össze.
A töpörtyűt daráljuk meg, keverjük hozzá a vajat, majd a hagymát, a fokhagymát, a mustárt és a tejfölt. Szórjuk bele a pirospaprikát, sózzuk. Tegyük hűtőbe egy órára, mielőtt fogyasztjuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors