Krémes tormaszósz húsok vagy zöldségek mellé: mártogatósnak is tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nincs húsvéti asztal valamilyen szósz vagy mártogatós nélkül, a főtt sonka akkor igazán finom, ha tormával kínálják.
Ha idén a klasszikus ecetes torma helyett mást tennél a húsvéti asztalra, próbáld ki ezt a tormaszószt, nem kell hozzá sok minden, mégis teljesen más ízélményt nyújt. Az ecetes tormát, ez lehet házi vagy bolti, csípős vagy csemege, keverd össze majonézzel, fokhagymával, egy kevés ketchuppal és fűszerpaprikával, hidd el, nagyon jól passzolnak egymáshoz a különböző ízek.
Ha nem gyerekeknek készül a szósz, chilit is keverhetsz bele, és fontos az is, hogy füstölt paprikát használj, amely egészen különleges aromával ruházza fel a mártást. A kész tormaszósz húsok, főtt sonka vagy csülök mellé is jól passzol, de simán zöldséghasábokkal is kínálhatod. Nem csak a húsvéti asztalon, egy hétköznap esti nasiként is megállja a helyét.
Tormaszósz
Hozzávalók 8 adaghoz
- 120 gramm majonéz
- 2 ek ecetes torma (csípős)
- 2 tk ketchup
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.25 tk füstölt fűszerpaprika
- ízlés szerint só, bors
- ízlés szerint chilipor
Elkészítés:
A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Keverjünk mindent össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a szószt, a torma csípősségétől függően adhatunk még hozzá chilit is.
Hasábokra vágott zöldségekkel vagy főtt sonka mellé tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors