Isteni, tripla csokis muffin: rengeteg csokoládé és kakaó gazdagítja

triplacsokismuffin2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Liszt alig, csokoládé viszont annál több kerül az alábbi muffinba, ezért nagyon krémes lesz a belseje napok múlva is.

Az alábbi sütemény valahol a muffin és a brownie között helyezkedik el, a technológiája és a formája előbbit idézi, a textúrája azonban utóbbira hajaz. Ebbe az isteni muffinba háromféleképpen kerül bele a csokoládé: a tésztája olvasztott tejcsokiból, kakaóporból és apróra tört étcsokiból áll össze.

Mivel olvasztott csoki van a tésztájában, nem fog olyan magasra feljönni sütés közben, mint a hagyományos muffin, egy picit nehezebb, sűrűbb lesz a textúrája. Éppen ezért sokkal szaftosabb, ragacsosabb lesz a belseje, míg a tetején ropogós, repedezett réteg alakul ki - akárcsak a brownie esetében. Fontos, hogy a tejcsoki, ami olvasztva a tésztájába kerül, magasabb kakaótartalmú legyen, legalább 30-40%-osat válassz, hogy ne legyen se túl édes, se túl keserű a végeredmény.

Ebből az adagból körülbelül 10 darab muffin jön ki, de ez függ a forma mélységétől is. Mivel nem fog annyira megemelkedni a muffin, majdnem a tetejéig lehet tölteni a formákat a tésztával.

Tripla csokis muffin

triplacsokismuffin

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 110 gramm tejcsokoládé
  • 120 gramm vaj
  • 150 gramm cukor
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 80 gramm görög joghurt
  • 70 gramm liszt
  • 30 gramm kakaópor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 120 gramm étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A muffinformákat vajazzuk ki vagy béleljük ki kapszlikkal.

A tejcsokoládét vágjuk kisebb darabokra, majd a vajjal együtt olvasszuk meg vízgőz felett. Ha szép egynemű, vegyük le a tűzhelyről, hagyjuk picit hűlni, majd keverjük bele a cukrot, a tojásokat, a vaníliakivonatot és a görög joghurtot. 

Egy másik tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a kakaóport, a sót és a szódabikarbónát. Keverjük bele a nedves hozzávalókat is, spatula segítségével alaposan keverjük át, hogy szépen elvegyüljenek a hozzávalók. Forgassuk bele az apróra vágott étcsokoládét is, viszonylag sűrű tésztát fogunk kapni.

Kanalazzuk a tésztát az előkészített formákba, minden formát 3/4-ig töltsünk. Süssük a muffinokat 5 percig 220 fokon, majd vegyük lejjebb a sütő hőmérsékletét 180 fokra, süssük további 15 percig, tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk őket kihűlni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük