Elképesztően puha sült csirkemell 3 hozzávalóból – A sok vajtól lesz omlós a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Biztosan nem fog kiszáradni a csirkemell, ha megfelelő mennyiségű zsiradékban sül.
Sokszor a legegyszerűbb receptek a legfinomabbak, gyorsan is készíthetsz olyan fogást, amit az egész család szeretni fog. A csirkemellből készült receptekből szinte korlátlanul válogathatsz, az egyszerűtől az igazán összetettig. A csirkemellnél arra kell vigyázni, hogy ne száradjon ki a hús, de ezt különböző sütési praktikákkal nagyon könnyen elérheted. A húst aztán fantáziád szerint fűszerezheted, ízesítheted, például zöldfűszerekkel, paradicsommal.
Mindössze egyetlen hozzávaló, a vaj elképesztően puhává teszi a húst, ne spórolj vele a sütésnél. Sokkal selymesebb állagot biztosít, mint bármilyen olaj, érdemes gyakran használni.
Vajjal sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 90 gramm vaj
- 4 darab csirkemell (egész)
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy jénait vékonyan vajazzunk ki.
A vajat olvasszuk meg, majd sózzuk.
A csirkemelleket fektessük a jénaiba, majd öntsük rájuk a megolvasztott vajat. (Mehet még rá bármilyen tetszőleges fűszerkeverék.)
Süssük a csirkemelleket 40-45 percig.
Fotó: Getty Images