Így lesz a legropogósabb a sült krumpli - Mit használj olaj helyett?

vajon sült krumpli cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Azt senki sem állítja, hogy a sült krumpli a világ legegészségesebb étele, de azt igen, hogy nagyon finom.

A sült krumplit ezerféleképpen el lehet készíteni, kicsit megfőzve, aztán pirítva, bő olajban sütve, karikára vagy hasábra vágva, vagy sütőben, fűszerekkel sütve. A lényeg, hogy mindig finom lesz, akár köretként készítve, akár magában.

A legtöbbször olajban sül, amitől persze ropogós lesz, de egyetlen kis változtatással még finomabb lehet az íze - mégpedig, ha az olaj helyett vaj kerül a serpenyőbe. A vaj sokkal krémesebb textúrát ad a krumplinak, finoman beleivódik, amitől kívül ropogós, belül pedig egészen puha lesz. 

Vajon sült krumpli

vajon sült krumpli recept

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 4.5 evőkanál vaj
  • 3 darab krumpli
  • 0.5 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mossuk meg és hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra vagy hasábokra. A hagymát vágjuk fel ízlés szerint kisebb darabokra, vagy csak csíkozzuk. A fokhagymát reszeljük le.

A 4 és fél evőkanál vajat olvasszuk meg egy serpenyőben. Tegyük rá a krumplit, addig pirítsuk, amíg aranybarna nem lesz, körülbelül 10-15 percig. 

A maradék másfél evőkanál vajon dinszteljük meg a hagymát, hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon, majd adjuk hozzá a fokhagymát is. Keverjük hozzá a krumplihoz, és pirítsuk együtt őket még 10 percig. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük