Vaníliapudingos cseresznyeleves tejföllel dúsítva: hűsítő desszert is lehet
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Látványnak sem utolsó a hideg cseresznyeleves, amilyen üde a színe, annyira felfrissít a nagy melegben.
Nyáron nem kívánja az ember a meleg húslevest, teljesen más a helyzet azonban a jól behűtött zöldség- vagy gyümölcslevesekkel. Bár utóbbi vegyes gyümölcsből is mennyei, egyféléből is készülhet, a hideg cseresznyeleves valódi megváltás a forró napokon.
Bár leggyakrabban tejjel vagy tejszínnel főzöm a gyümölcslevest, most a tejfölös változat mellett tettem le a voksomat. A picit savanykás tejtermék nagyon jól megy az édes gyümölcshöz, egyáltalán nem lesz gejl a végeredmény, inkább friss és könnyed.
Bár sokan liszttel sűrítik a gyümölcslevest, vaníliás pudingporral lesz a legfinomabb, de használhatsz helyette keményítőt és vaníliakivonatot/vaníliarudat is.
Cseresznyeleves
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm cseresznye
- 700 milliliter víz
- 1 rúd fahéj
- 1 teáskanál szegfűszeg (egész)
- 5 csapott evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 3 szelet biocitrom
- 300 gramm tejföl
- 0.5 csomag vaníliás pudingpor (20 g)
Elkészítés:
A cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki, tegyük egy lábasba.
Öntsük fel a vízzel, majd tegyük bele a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, a sót és a citromkarikákat. Kapcsoljuk fel alatta a lángot, forrástól számítva kb. 5 percig főzzük.
Közben a tejfölt keverjük csomómentesre a pudingporral, majd adjunk hozzá egy merőkanál levest. Keverjük alaposan össze, majd folyamatos kevergetés közben öntsük az egészet a forró leveshez.
Újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, míg picit besűrűsödik.
Várjuk meg, míg kicsit hűl, tegyük a hűtőbe, jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors