Vaníliapudingos cseresznyeleves tejföllel dúsítva: hűsítő desszert is lehet

P6258383
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Látványnak sem utolsó a hideg cseresznyeleves, amilyen üde a színe, annyira felfrissít a nagy melegben.

Nyáron nem kívánja az ember a meleg húslevest, teljesen más a helyzet azonban a jól behűtött zöldség- vagy gyümölcslevesekkel. Bár utóbbi vegyes gyümölcsből is mennyei, egyféléből is készülhet, a hideg cseresznyeleves valódi megváltás a forró napokon. 

Bár leggyakrabban tejjel vagy tejszínnel főzöm a gyümölcslevest, most a tejfölös változat mellett tettem le a voksomat. A picit savanykás tejtermék nagyon jól megy az édes gyümölcshöz, egyáltalán nem lesz gejl a végeredmény, inkább friss és könnyed.

Bár sokan liszttel sűrítik a gyümölcslevest, vaníliás pudingporral lesz a legfinomabb, de használhatsz helyette keményítőt és vaníliakivonatot/vaníliarudat is. 

Cseresznyeleves

cseresznyeleves2

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm cseresznye
  • 700 milliliter víz
  • 1 rúd fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg (egész)
  • 5 csapott evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 3 szelet biocitrom
  • 300 gramm tejföl
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor (20 g)
Recept idők

Elkészítés:

A cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki, tegyük egy lábasba.

Öntsük fel a vízzel, majd tegyük bele a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, a sót és a citromkarikákat. Kapcsoljuk fel alatta a lángot, forrástól számítva kb. 5 percig főzzük.

Közben a tejfölt keverjük csomómentesre a pudingporral, majd adjunk hozzá egy merőkanál levest. Keverjük alaposan össze, majd folyamatos kevergetés közben öntsük az egészet a forró leveshez.

Újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, míg picit besűrűsödik. 

Várjuk meg, míg kicsit hűl, tegyük a hűtőbe, jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük