![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni nyári gyümölcsleves vaníliapudinggal: jól behűtve a legfinomabb
![gyümileves](https://kep.index.hu/1/0/3367/33676/336768/33676899_2579519_cc56de4fcf4b75cf69c75993172dc0bf_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Attól függően, milyen gyümölcs terem a kertünkben vagy milyet kaptunk a piacon, lehet variálni az alapreceptet, mindenhogyan isteni lesz.
A gyümölcslevesben az a jó, hogy bármilyen szezonális finomságból készülhet - nyáron érdemes meggyel, cseresznyével, barackkal, akár málnával felturbózni, de mehet bele alma és körte is. Nálunk idén rengeteg cseresznye és málna termett, így ezekből került a legtöbb a levesbe, de a hozzávalókat nyugodtan lehet variálni.
Nagymamám recepjéből sosem hiányozhat a fahéj és a szegfűszeg, hiába gondoljuk ezeket inkább téli fűszereknek, a finom gyümölcsleveshez mindenképpen szükség van rájuk. Mama vaníliás pudingporral sűríti a levest, ettől nem csak az állaga lesz jobb, de ízben is ad hozzá egy pluszt.
Az, hogy a leveshez mennyi cukorra van szükség, sok mindentől függ: milyen gyümölcsök, milyen arányban kerültek bele, de természetesen az egyéni ízlés is meghatározza. Érdemes eleinte csak 5-6 evőkanál cukrot főzni bele, majd mikor a leves már kész, de még forró, utólag lehet édesíteni.
Gyümölcsleves
![gyümileves2](https://kep.index.hu/1/0/3367/33676/336769/33676939_0a0633dcefac214cec02719f7cec18fc_wm.jpg)
Hozzávalók 8 személyre
- 1250 gramm gyümölcs (cseresznye, málna, körte, barack)
- 2 liter víz
- 7 evőkanál cukor
- 1 rúd fahéj
- 8 darab szegfűszeg
- 0.5 liter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csipet só
- 1 darab citrom (kezeletlen)
Elkészítés:
A gyümölcsöket készítsük elő: a cseresznyét magozzuk ki, a barackot és a körtét hámozzuk meg, vágjuk kockákra, a málnát mossuk meg, a citromot karikázzuk össze. Tegyük a gyümölcsöket egy lábasba, öntsük rájuk a vizet, tegyük bele a vízbe a fahéjrudat, a szegfűszeget, a cukrot, egy csipet sót. A fűszereket tehetjük fűszerlabdába is.
Közepes lángon kezdjük el melegíteni, mikor forr, vegyük lejjebb a lángot, kb. 15 percig főzzük, míg a gyümölcsök puhák nem lesznek.
Közben a vaníliás pudingport keverjük ki egy kevés tejjel, majd öntsük a leveshez a többi tejjel együtt. Még pár percig főzzük, míg picit sűrűsödik, majd kapcsoljuk le alatta a lángot.
Amíg még forró, lehet utólag cukrozni, ha szükséges. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe, jó hidegen tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!