
Puha palacsinta extra vaníliával – Már az illata is csábít

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Mióta a lányom megtanult palacsintát sütni, nem telik el úgy hétvége, hogy ne ébredjek erre a csodás illatra.
Ha jobban belegondolok, tudhattam volna, hogy a lányom először a palacsintakészítést fogja elsajátítani. Így a palacsinta nálunk ismét reneszánszát éli. Annyira megszerette, hogy beszereztem egy szuper könnyű palacsintasütőt is, hogy minél gördülékenyebb legyen a sütés. Ő még nagyon precízen méri ki a hozzávalókat, gondosan keveri és aggódik, ha nem egyforma vastagságúakra sülnek a palacsinták.
Gondoltam, ha már ennyire gyakori édesség nálunk, akkor készítek egy vaníliás változatot, mostanában úgyis nagy kedvencem lett, és rengeteg gyümölccsel fogom tálalni. Ennek a palacsintának kicsit más a tésztája, mint a hagyományosnak, vaj van benne, viszont szóda nincs, kicsit az amerikai palacsintára hasonlít, de nem pufi, hanem vékony tésztát sütünk belőle.
Vaníliás palacsinta

Hozzávalók 8 adaghoz
Palacsinta:
- 250 milliliter tej
- 2 darab tojássárgája
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 150 gramm liszt
- 1 evőkanál cukor
- 0.5 kávéskanál só
- 2 evőkanál vaj
- díszítéshez gyümölcsök
Tejszínhab:
- 200 milliliter habtejszín
Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel. Egy tálban keverjük össze a tejet, a tojássárgáját és a vaníliát. Szórjuk bele a lisztet, a cukrot, a sót, öntsük bele az olvasztott vajat, majd keverjük simára.
A habtejszínt (fontos, hogy nagyon hideg legyen) verjük kemény habbá.
Egy palacsintasütőt forrósítsunk fel, kicsit kenjük meg olajjal. Öntsünk bele körülbelül háromnegyed merőkanálnyi tésztát, egyenletesen oszlassuk el. Amikor kicsit felpúposodott, fordítsuk meg. Amikor készen vannak a palacsinták, kenjük meg őket tejszínhabbal, majd díszítsük a kedvenc gyümölcsünkkel.
Fotó: Getty Images