
Gluténmentes vaníliás túrókocka - Cukor sincs benne
21
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag
Nagyon gyakran van szükség olyan sütireceptre, ami egyszerű, nem brutálisan édes, és mindenki szereti. Ez a túrós süti pont ilyen.
Nagyon sok praktikus tulajdonsága van ennek a süteménynek. Csak keverni kell hozzá, egyáltalán nem kell semmilyen tudás vagy különleges képesség. Nem koszol össze sok külön tálat, alig kell utána mosogatni.
Gluténmentes, liszt helyett étkezési keményítővel készül, amit amúgy itt dícsértem legutóbb elég hosszan.
Alig van benne cukor, tehát gyerekuzsonnának is tökéletes. Ebbe most klasszikus módon mazsola került, de simán el tudnám képzelni más aszalt vagy akár friss gyümölccsel - például barackkal vagy meggyel. Mivel a gyümölcsök édesítik a tésztát, ha cukorbetegeknek vagy diétázóknak készül, akár el is hagyhatjuk belőle a cukrot, és akkor tényleg bárki bátran ehet belőle.
Vaníliás túrókocka

Hozzávalók 10 adaghoz
- 500 gramm túró
- 1 deciliter tejföl, zsíros
- 3 evőkanál cukor
- 50 gramm mazsola
- 4 darab tojás
- 2 kávéskanál vanília kivonat
- 50 gramm étkezési keményítő
Elkészítés:
A túrót simára keverem a tejföllel és a cukorral, hozzáadom a tojásokat, a vaníliát majd végül az étkezési keményítőt is. Sütőpapírral bélelt szögletes tepsibe vagy formába teszem, és 150 fokon fél órát sütöm. Nem baj, ha még kicsit remeg, hűlés közben szépen megszilárdul majd.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors
Címkék: