Gluténmentes vaníliás túrókocka - Cukor sincs benne
6
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nagyon gyakran van szükség olyan sütireceptre, ami egyszerű, nem brutálisan édes, és mindenki szereti. Ez a túrós süti pont ilyen.
Nagyon sok praktikus tulajdonsága van ennek a süteménynek. Csak keverni kell hozzá, egyáltalán nem kell semmilyen tudás vagy különleges képesség. Nem koszol össze sok külön tálat, alig kell utána mosogatni.
Gluténmentes, liszt helyett étkezési keményítővel készül, amit amúgy itt dícsértem legutóbb elég hosszan.
Alig van benne cukor, tehát gyerekuzsonnának is tökéletes. Ebbe most klasszikus módon mazsola került, de simán el tudnám képzelni más aszalt vagy akár friss gyümölccsel - például barackkal vagy meggyel. Mivel a gyümölcsök édesítik a tésztát, ha cukorbetegeknek vagy diétázóknak készül, akár el is hagyhatjuk belőle a cukrot, és akkor tényleg bárki bátran ehet belőle.
Vaníliás túrókocka
Hozzávalók 10 adaghoz
- 500 gramm túró
- 1 deciliter tejföl, zsíros
- 3 evőkanál cukor
- 50 gramm mazsola
- 4 darab tojás
- 2 kávéskanál vanília kivonat
- 50 gramm étkezési keményítő
Elkészítés:
A túrót simára keverem a tejföllel és a cukorral, hozzáadom a tojásokat, a vaníliát majd végül az étkezési keményítőt is. Sütőpapírral bélelt szögletes tepsibe vagy formába teszem, és 150 fokon fél órát sütöm. Nem baj, ha még kicsit remeg, hűlés közben szépen megszilárdul majd.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors
Címkék: