
A tökéletes vaníliasodó titka: annyira egyszerű, hogy bűn pudinggal helyettesíteni

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Selymes mandulaital házilag: ezt készítsd, ha nem ihatsz tehéntejet

Tejszínes, zöldséges rakott krumpli: vastag, nyúlós sajtréteggel az igazi

Sütés nélküli csokis desszertek: gyors nasik, amiket csak szeretni lehet

Spenótos csicseriborsó-fasírt: gyors ebéd friss zöldségekből

Ropogós KFC-csirke házilag: a bundája jó fűszeres
A mákos guba vagy az aranygaluska elképzelhetetlen vaníliasodó nélkül, és ezt a finom édes szószt nem is szabad mással helyettesíteni.
A sodó tulajdonképpen a pudingos állag elérése előtt keletkezik, sűrű, de még folyik, isteni vanília íze van. Mákos guba mellé egyenesen szentségtörés, ha nem ezt adnak, de az aranygaluskát sem szabad mással kínálni.
Nagyon fontos, hogy vaníliarudat használj, itt most nincs helye vaníliakivonatnak vagy vaníliás cukornak. Kicsit drágább, de a végeredmény miatt megéri.
Vaníliasodó

Hozzávalók 4 adaghoz
- 25 gramm liszt
- 50 gramm cukor
- 650 milliliter tej
- 5 darab tojássárgája
- 1 darab vaníliarúd
Elkészítés:
A cukrot egy lábasban keverjük össze a liszttel, majd a tej egy részével keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, tegyük bele magát a vaníliarudat is, a tojássárgákat, majd a végén a maradék tejet is. Közepes erősségen folyamatosan keverve várjuk meg, amíg besűrűsödik, ekkor vegyük le a tűzhelyről, várjuk meg, amíg kihűl. Ekkor tegyük hűtőbe.
Fotó: Getty Images