Mesés vörös bársony torta muffinformában: egyszerűen készül a mutatós finomság

vbmcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A red velvet az amerikaiak kedvenc tortája, amit muffinformában is érdemes megsütni, a puha tészta tetejét mascarponés krémmel lehet izgalmassá varázsolni.

A vörös bársony nagyon csábító sütemény, el lehet készíteni nagy tortaformában vagy mini változatban, muffinformában. Bármelyik mellett döntenél, a díszítésre ne sajnáld az időt, sokkal mutatósabb lesz, a krémes tetőtől pedig még finomabb is.

A muffin tésztája a joghurttól lesz nagyon puha, de a tejterméket kefirrel vagy mascarponéval is helyettesítheted, ha pedig még szaftosabbá szeretnéd varázsolni a süteményt, lekvárt is kanalazhatsz a tészta közepére. A legjobban eper-, málna-, szeder-, ribizlilekvár illik hozzá. A mascarponés korona helyett pedig habtejszínt is használhatsz.

Szereted a muffinokat? Akkor lesd meg muffinrecept-válogatásunkat, így mindig új finomsággal rukkolhatsz elő a szeretteid örömére.

Vörös bársony muffin

vbmct

Hozzávalók 16 darabhoz

Tészta:

  • 20 dekagramm finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dekagramm cukor
  • 2 darab tojás
  • 10 dekagramm vaj
  • 1.8 deciliter joghurt
  • 1 teáskanál piros ételfesték

Krém:

  • 120 gramm mascarpone
  • 60 gramm vaj
  • 200 gramm porcukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A lisztet a sóval, kakaóval, sütőporral forgassuk egybe.

A tojásokat keverjük habosra a cukorral és az olvasztott vajjal, majd adjuk hozzá a joghurtot és a piros ételfestéket, utána pedig a lisztes keveréket is dolgozzuk hozzá.

A bekevert masszát adagoljuk muffinformába, majd toljuk 180 fokos sütőbe 18-25 percre.

Krém:

A krém hozzávalóit keverjük habosra, majd töltsük habzsákba, a kihűlt muffintészta tetejére nyomjunk belőle ízlés szerint. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük