Szaftos húsos ragu zöldborsóval és paradicsommal – Mirelit borsóból is tökéletes lesz
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
Egészen kevés munka van ezzel a paradicsomos raguval, zöldborsóval és hússal tökéletes egytálétel lesz belőle.
Szeretem az egyszerű fogásokat, amelyekben hús és zöldség is van, gyorsan elkészíthetők, laktatók és biztos, hogy mindenki szeretni fogja őket. Szerencsére még van finom paradicsom, ami ennek a ragunak az alapja, zöldborsóból pedig mirelit is mehet bele nyugodtan. Ha csirkehúsból készül, akkor sokkal gyorsabban elkészül, ha marhából vagy sertésből, akkor kicsit több időt kell neki hagyni.
Nagy előnye, hogy biztosan van otthon hozzá minden, még a boltba sem kell rohangálni. A paradicsomos alapú ételek amúgy is biztosan sikert arartnak még a legválogatósabb gyerekek körében is.
Zöldborsós ragu
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm paradicsom
- 400 gramm csirkemell/disznóhús/marhahús
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál (füstölt) paprikapor
- 450 gramm zöldborsó (friss vagy mirelit)
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 300 milliliter paradicsomlé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A paradicsomok héját húzzuk le. Ez úgy megy a legkönnyebben, ha először forró vízbe tesszük őket, utána már könnyedén megszabadulhatunk a héjuktól. Vágjuk kockákra, a hagymát is kockázzuk fel.
A húst tisztítsuk meg, tegyük egy papírtörlőre száradni, majd kockázzuk fel. Sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, pirítsuk meg rajta a húst. Vegyük ki, tegyük egy tányérra és takarjuk le. A hagymát is dinszteljük meg, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, keverjük össze, majd tegyük vissza a húst is. Ízesítsük kakukkfűvel és füstölt paprikával. Tegyük rá a paradicsompürét, majd öntsük rá a paradicsomlevet is. A végén jöhet a zöldborsó. Fedő alatt 20 perc alatt pároljuk meg. Ha nem csirkével dolgozunk, hagyjunk neki több időt párolódni még a zöldségek nélkül.
Fotó: Getty Images