Kakukkfüves házi májkrém: friss, ropogós kenyérrel mennyei
A kakukkfüves házi májkrém sült májból készül, és egyszerűen ellenállhatatlan.
Ha kicsit egészségesebb kencével kennéd meg a kenyered, vagy a gyerekek uzsonnásdobozába szánnál több zöldséget, próbáld ki ezt a szendvicskrémet. Amellett, hogy ízletes, tele van vitaminnal, de olyan formában, hogy még a finnyásabbak is jóízűen fogják falatozni.
A szendvicskrém alapja krémsajt, ebbe kerül rengetegféle apróra vágott zöldség: paprika, uborka, répa, hagyma, zeller. Sok ízesítést nem igényel a mártogatós, ugyanis a zölségek is elegendő pluszízzel ruházzák fel, de egy kevés citromlevet és borsot érdemes keverni bele. Hogy még frissebb legyen, a petrezselyem se hiányozzon belőle.
Készítsük elő a zöldségeket: a répát, a lila hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg. A paprikát, uborkát, szárzellert öblítsük át.
A répát, az uborkát és a fokhagymát reszeljük le. A lila hagymát, a paprikát és a zellert vágjuk nagyobb darabokra, majd dobjuk aprítógépbe, a segítségével vágjuk egész pici darabokra.
Keverjük egybe a zöldségeket, majd alaposan nyomkodjuk ki belőlük a nedvességet.
Az előkészített zöldségeket keverjük egybe a krémsajttal, a citromlével és az összeaprított petrezselyemmel. Borssal ízesítsük.
Pirítóssal vagy sima kovászos kenyérrel kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
@sobors.hu