
Ananászpucolás mesterfokon: pofonegyszerű tippet mutatunk

Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget
Ropogós

Mutatós, málnás morzsasüti: zabpehelytől roppanós a tészta

Házi párizsi adalékanyagok nélkül: ebbe tudod, mi kerül

Csodaszép epres pohárdesszert: pofonegyszerűen készül

Quinoás pogácsa spenóttal és babbal: vegán burgerbe kötelező

Joghurtos, currys csirkemell rizzsel: egzotikus ízek egyszerűen
Biztosan te is megküzdöttél már az ananász megpucolásával. Ez azonban nem kell, hogy küzdelem legyen, hiszen egyáltalán nem olyan bonyolult művelet, mint ahogyan azt sokan gondolják. Megmutatjuk, hogyan csináld!
Az ananász nem egy bonyolult gyümölcs, csak kellő elhatározottsággal kell hozzáállni, ha nem a konzerves, hanem a friss verziót részesítenéd előnyben.
Az ananász megpucolásához nincs szükség atomfizikusi tudományra, csupán némi kézügyességre és logikára, no meg persze egy éles késre: először is vágd le az ananász koronáját kb. 3 centivel a levelek alatt. Ezután a másik végét, amit én csak az ananász fenekének hívok, szintén vágd le, hogy szépen rá tudjon ülni, ha felállítod.
Ha már megskalpoltad az ananászt, már csak függőlegesen haladva kell fentről lefelé egy késsel vékonyan meghámozni, vagyis levágni róla a külső, magvakkal teli héjat. A technikát itt tudod megnézni, ha inkább vizuális típus vagy:
Nem baj, ha elsőre nem sikerül az összes magos részt levágni, mert azokat utólag is kozmetikázhatod. A lényeg az, hogy tudd, mit csinálsz, és légy határozott, így akár 5 perc alatt is készre csupaszíthatsz egy egész ananászt, amelyből isteni finom koktélokat és süteményeket is készíthetsz.
Ha az édes, érett ananász kiválasztása is gondot okoz, akkor ezt a cikkünket is ajánljuk figyelmedbe.
Fotó forrása: Getty Images