Így áztasd le a címkét az üvegekről – Ez a szer minden háztartásban megtalálható

cimke cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az edényekre, üvegekre ragasztott címke leszedése sokszor dühítő tud lenni, főleg akkor, amikor a fele rajta marad és hosszas kapargatással sem jön le.

A kiürült lekváros vagy szörpös üvegeket már nagyon sokan újrahasznosítják, így biztosan nem szennyezik a környezetet. Egyetlen zavaró dolog van rajtuk: az általában erős ragasztóval rátett címke, amit a legtöbbször csak sokáig tartó áztatással és dörzsöléssel lehet eltávolítani. 

Az üvegeken kívül az új tányérokra, edényekre is ragasztanak papírokat, ezeket szintén macera maradéktalanul eltávolítani. Az áztatás lenne a legkézenfekvőbb megoldás, de vannak olyan címkék, amelyeket az áztatás sem hoz le, mert bizonyos ragasztókat nem old a sima víz. 

Ezeket a trükköket érdemes kipróbálni, az egyik biztosan beválik:

Szódabikarbóna és olaj

Ha csak félig jöttek le a címkék és a ragasztó még rajta maradt az üvegen, akkor egy egyszerű, természetes módszerrel megszabadulhatsz a maradékoktól. Keverj össze szódabikarbónát és valamilyen olajat úgy, hogy sűrű masszát kapj, majd kend rá az üvegre. Várj egy fél órát, majd óvatosan kapard le a papírt. Utána alaposan mosd le mosószeres vízzel az üvegeket, hogy ne maradjanak olajosak. 

fehérítő belső

Körömlakklemosó vagy bármilyen tiszta alkohol

Ha van otthon sebbenzined vagy acetonos körömlakklemosód, akkor önts rá egy keveset belőle vattára, majd töröld át vele a ragasztót. 

Hajszárító

Ez a módszer csak a hőálló üvegeknél működik. A legmagasabb fokozaton fújd a levegőt a címkére addig, amíg könnyedén le nem tudod húzni őket. 

Fehérítő

A módszerek közül ez talán a leghatékonyabb, és ezzel két legyet ütsz egy csapásra, mert nemcsak ragacsmentes, hanem steril üveged is lesz. Bármilyen fehérítős oldatba áztasd be az üveget vagy edényt, és csak várd meg, amíg a címke magától leoldódik. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük