Így vágd fel a mangót pazarlásmentesen: ezzel a módszerrel gyerekjáték lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Gyors és egyszerű módszert mutatunk, amellyel percek alatt felvághatsz egy mangót: mindössze az érett gyümölcsre és egy éles késre lesz szükséged, és már nassolhatod is!
Te is láttál már gyönyörűen előkészített és feldarabolt mangót egy tökéletesen megkomponált gyümölcstál tetején? Ha mindeddig nem jöttél rá, hogy tudod te is pont olyanra megcsinálni, akkor olvass tovább, mert lépésről lépésre bemutatjuk!
A mangó az egyik legfinomabb és -aromásabb trópusi gyümölcs, amely az egész világon nagy népszerűségnek örvend. Itthon sajnos kevés helyen kapni igazán érett darabokat, ám ha mégis rábukkannál a tökéletes lelőhelyre, akkor az semmiképp ne tartson vissza, hogy nem tudod, mit kezdj a gyümölccsel. A mangó kimagozása és feldarabolása ugyanis meglepően egyszerű, ha ismered a technikáját.
Ahhoz, hogy igazán jól sikerüljön, mindenképp éles késsel dolgozz. A mangót mosd meg, állítsd a szárral ellentétes, csúcsosabb csücskére, és a szár mellett fél-1 cm-rel vágd le a húsosabb, jobban kidudorodó oldalát. Mivel a hosszú és lapos mag épp a gyümölcs közepén helyezkedik el, kicsit próbálgatni kell, hogy ne akadjon el benne a kés. Ha ezzel végeztél, ismételd meg a másik oldalával is. Az így kapott feleket pedig az alábbi videóban bemutatott módon vagdosd be. És már fogyaszthatod is!
Neked van bevált módszered a mangó előkészítésére? Oszd meg velünk, ha eltér a fent bemutatottól!
Fotó: Getty Images