Zárd a nyár ízeit jégkockába: a jegeskávé és a turmix is finomabb lesz
Cikkek
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Ropogós
Krémes, pisztáciás sajttorta: mennyei desszertet mutatunk
Krémes fokhagymaszósz tészta vagy húsok mellé: pár hozzávalóból készül
Mennyei barackos-szilvás zabszelet: lendületet ad ebédig
Ropogós bundában sült csirkefánk: egyszerűen készül a finomság
Almás desszertek a hét minden napjára: a legfinomabb opciókat mutatjuk
Nyáron a hideg hűsítőké a főszerep, a különböző italokat is érdemes egy kicsit izgalmasabbá varázsolni.
Legyen szó jéghideg limonádéról vagy nyári kiadásban készült teáról és kávéról, egy egyszerű hozzávalótól sokkal finomabbak lesznek a hűsítők.
A jégkockatartó praktikus, jó, ha kéznél van, nem csak hideg italok készítésénél veheted hasznát. Nyáron különösen fontos a folyadékpótlás, a jégbe zárt finomságoknak köszönhetően sokkal élvezetesebb hűsítőket dobhatsz össze, ha szánsz rá egy kis időt, izgalmas, színes jégkockákat gyárthatsz. Most adunk pár ötletet, miket rejts a tartóba, hogyan használd őket.
Jegeskávé
A jegeskávé jó hidegen az igazi. Ha a lefőzött, kihűlt kávét jégkockatartóba töltöd, majd beteszed a jégszekrénybe, a kávékockák szépen megfagynak, de a fekete ital erőssége és íze nem változik. Amikor pedig legközelebb jegeskávét szeretnél inni, csak dobj pár kockát a tejbe.
Nemcsak kávét, hanem kihűlt kakaót és forró csokit is lefagyaszthatsz így, az aromás kockák ugyanolyan jól fognak érvényesülni a hideg italban.
Turmixok
A turmixok készítésénél is érdemes jeges kockákat használni, sokkal finomabb lesz úgy az egészséges ital. A tartóba gyümölcspürét érdemes tölteni, amelyekből elég egy-két kockát a tejbe/vízbe dobni, így sűrű, sokkal finomabb hűsítő kerül a pohárba.
Gyümölcslevesek
Nyáron mindenki szereti a hidegen kínált, selymes gyümölcsleveseket, amelyeket jégbe zárt bogyós gyümölcsökkel vagy pürével lehet feldobni.
Nyári italok, koktélok
A gyümölcsök levét is érdemes jégkockatartóba adagolni, a sima vízzel is csodát művelnek, nemcsak látványos, hanem hideg és természetesen ízesített lesz így a folyadék. A jeges gyümölcslevek ízesített italokba is kerülhetnek, teába vagy limonádéba.
Egészben is elteheted a gyümölcsöket, a kisebb finomságok, mint a málna, szeder, ribizli, könnyedén lefagyaszthatók a kockákban. A fűszernövényekről sem szabad megfeledkezni, menta, citrom, bazsalikom - vízzel felöntve - is kerülhet a jégkockatartóba, bármilyen hűsítőben remekül érvényesül a zamatuk.
Fotók: Getty Images