Hallottál már a kelkáposztamasszázsról? Sokkal finomabb tőle a zöld
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Régimódi fahéjas, szilvás pite: a vékony tésztán vastag töltelék terül el
Ropogós
Pihe-puha fahéjas, szilvás süti: kevés munkával készül
Hallottál már a kelkáposztamasszázsról? Sokkal finomabb tőle a zöld
Almás-zelleres lencsesaláta: könnyed és nagyon tápláló
Omlós, marokkói narancstorta: narancslétől szaftos a tészta
Fokhagymás Hasselback-burgonya a sütőből: ropogósra pirul
Nem a szemed káprázik, a kelkáposztamasszázs valóban létezik. És hogy mire jó? Nos arra, hogy a saláta még finomabb ízt kapjon.
A kelkáposztamasszázs arra való, hogy a levelek ízét még vonzóbbá tegyék, így azok is szeretni fogják, akik kevésbé rajonganak érte.
A kelkáposztamasszázs lépései
Először is távolítsd el a kelkáposzta leveleit a torzsáról. Ezt kézzel és késsel is megteheted, ahogy neked egyszerűbb.
Ezután a leveleket tépd kisebb darabokra, majd mosd meg és egy salátacentrifugában csöpögtesd le, szárítsd meg.
Ezután jön a varázslat: a masszázshoz nemcsak a kezeidre lesz szükséged, hanem egy különleges, mégis egyszerű öntetre is.
Az öntet
Egy kisebb üvegben keverj össze 60 ml olívaolajat egy fél citrom levével, egy teáskanál fokhagymaport és ízlés szerint sót és borsot. Az öntetet rázd jól össze a lezárt üvegben.
A káposztaleveleket tedd egy nagy tálba, majd öntsd rá az öntetet és tiszta kézzel masszírozd alaposan bele. Legalább egy vagy két percig masszírozd a káposztát.
Ha elkészültél, fedd le a salátát, és tedd a hűtőbe min. 30 percre, de akár egy egész éjszakán át is bent maradhat.
A rostokban gazdag, egészséges és ízletes salátát kínáld köretként bármilyen hús mellé.
Fotó forrása: Getty Images