Balesetmentes krumplireszelés pillanatok alatt: bevált praktikát mutatunk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az egyszerű praktikának köszönhetően nem lesz többé rémálom a krumpli reszelése! Biztonságos és gyors trükköt mutatunk.
Lapcsánka, krumplis palacsinta vagy sztrapacska, ezeket a finomságokat sokan szeretik, elkészíteni viszont már annál kevésbé.
A már említett finomságokhoz reszelt burgonyára van szükség. A reszelő pedig éles, balesetveszélyes, nagyon könnyű vágási sérülést szerezni. Életében egyszer biztos, hogy mindenki átélte már azt a fájdalmat, amikor húsba vagy körömbe szalad a reszelő.
Ennek elkerülése érdekében érdemes zöldségszeletelésre és -reszelésre alkalmas gépet vásárolni, ami nagyon hasznos eszköz lehet a konyhában. Ám ha erre nincsen lehetőséged, csak a hagyományos éles reszelő van kéznél, akkor mindig légy óvatos, és próbáld ki a praktikánkat, ami a kemény és nagyobb daraboknál tökéletesen működik.
Kapd elő a reszelőt és a villát!
A teendő nagyon egyszerű. A reszelni kívánt burgonyát szúrd villára.
Ezután kezdd el mozgatni a reszelőn.
Amikor a villa hozzáér a reszelőhöz, akkor egyszerűen forgasd el, és reszeld tovább a krumplit.
Ennyi az egész! A lényeg, hogy a reszelni kívánt krumpli, répa, gyömbér, hagyma vagy sajt stabilan álljon a villán. A reszelés így jóval biztonságosabb, persze továbbra is légy óvatos, ne kapkodj!
Fotók: Botos Claudia/Sóbors