A legnépszerűbb latte art minták: gyakorlással a tied is tökéletes lesz

Latte-art-mintak-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Beszerezted az új kávégépet, és a kávé mellett tudásra is szomjazol, amellyel szebbnél szebb latte art mintákat készíthetsz? Mutatjuk a legnépszerűbbeket!

Te is mindig ámulva figyeled a baristát, aki könnyed mozdulatokkal készíti a kedvenc cappuccinódat a kávézóban? Ő biztosan sokéves gyakorlattal rendelkezik, hiszen a latte art művészetét időbe telik elsajátítani.

A gyakorlás azonban mit sem ér a megfelelő alapanyagok és eszközök nélkül. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy milyen tejből lesz a legjobb a tejhab, hogy mennyire magasról öntsd a tejet, vagy hogy a kiöntő eszköz kialakítása is sokat számít.

Ha pedig minden fontos részlet a helyén van, akkor kezdődhet a gyakorlás. Az alábbi videóban a baristavilág legnépszerűbb mintáit láthatod – a tulipán, a rozetta és a hattyú csak három a sok közül –, és lassítva is megfigyelheted, milyen mozdulatokkal készíti el őket egy profi.

Addig is viszont, amíg sikerül elkészíteni a tökéletes latte art mintákat, próbáld ki ezt az egyszerűbb, kezdőként is könnyen elkészíthető mandulavajas lattét!

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon