Édes és fűszeres mandulavajas latte: minden beszélgetést megfűszerez

Mogyorovajas-fuszeres-latte-1
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a mesésen krémes és tápláló latte olyan, mint egy bögrényi forró ölelés. Fűszeres illatának nem érdemes ellenállni!

Ez az édes és fűszeres latte bármikor mosolyt csal az arcodra: tökéletes kombinációja a narancs frissességének, a datolya édességének és a fahéj fűszerességének. Növényi itallal készül, gluténmentes, szójamentes, a mandulavajtól mégis extrém tartalmas.

Nem érdemes többszörös árat fizetned kávékülönlegességekért, amikor otthon is könnyedén elkészítheted, és garantáltan finomabb is lesz. A klasszikus mandulalattéktól eltérően ez az ital nem mandulaitalt tartalmaz, hanem mandulavajat, így egy ízben és állagban egyaránt gazdag kávé lesz az eredmény.

Mandulavajas latte

Mogyorovajas-fuszeres-latte

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 ml zabital
  • 2 ek mandulavaj
  • 3 db aszalt datolya
  • 0.5 tk őrölt fahéj
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 csík narancshéj
  • 150 ml frissen főtt kávé
Recept idők

Elkészítés:

A datolyákat áztassuk forró vízbe, és 10 percig hagyjuk puhulni.

Az összes többi hozzávalót - a kávé kivételével - tegyük egy kis edénybe, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk 5 percig.

Öntsük a keveréket turmixgépbe, dobáljuk hozzá a datolyákat, és turmixoljuk homogén, habos állagúvá.

Öntsük a kávét csészékbe, majd adjuk hozzá a fűszeres keveréket. Fahéjszórással fogyasszuk!

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük