Hogyan csumázzuk ki a paprikát egy mozdulattal? Befőzésnél nagyon praktikus

paprika
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Biztos mindannyian ismerjük az érzést, amikor egy halom paprika hever előttünk, és bizony az összesből lecsót kell készítenünk.

A lecsófőzés egyik sarkalatos pontja a zöldségek megpucolása. Nekem a paprika volt a mumusom, mert mindig szerencsétlenkedtem a kicsumázásával. Ha késsel levágtam a szárát, akkor nagy része kárba veszett, másképp viszont nem tudtam rendesen kiszedni belőle a magokat. 

Ez a művelet bonyolult és időigényes volt, és egy nagy adagnál, valamint sok éhes szájnál nem mindegy, hogy az előkészületek mennyi időt vesznek el. Nem beszélve arról, hogyha befőzünk, akkor még több alapanyaggal dolgozunk, és elképesztően sokat számít, mennyi munka van vele.

Csak egy mozdulat

Sosem gondoltam volna, hogy a megoldást egy vízitúrán találom meg. Sokan voltunk, gyorsan kellett cselekedni, mert mindenki éhes volt.

sok paprika

A metódus a következő. A paprika szárát megfogjuk, és óvatosan, egy kis csavarással jól belenyomjuk a belsejébe, majd a magházzal együtt kihúzzuk. A magokat kirázzuk. Ezzel a módszerrel egyben marad a zöldség, utána szépen fel lehet karikázni. Aki ehhez is kütyüt keresne, az interneten paprikacsumázó eszközt is talál, de szerintem kézzel is tökéletes eredményt érhetünk el. 

A paprika csutkáját nem is kell feltétlenül a szemétbe dobni. Az erős paprikának például a magja a legerősebb, de a többi paprika csumája is felhasználható, például belefőzhetjük levesbe. A vitaminok a magban is megtalálhatók és az anyagcserét is serkentik. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük