![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Hogyan csumázzuk ki a paprikát egy mozdulattal? Befőzésnél nagyon praktikus
![paprika](https://kep.index.hu/1/0/2976/29767/297675/29767513_2285241_4d2da43ef67962e55d35e6a3066a041e_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Biztos mindannyian ismerjük az érzést, amikor egy halom paprika hever előttünk, és bizony az összesből lecsót kell készítenünk.
A lecsófőzés egyik sarkalatos pontja a zöldségek megpucolása. Nekem a paprika volt a mumusom, mert mindig szerencsétlenkedtem a kicsumázásával. Ha késsel levágtam a szárát, akkor nagy része kárba veszett, másképp viszont nem tudtam rendesen kiszedni belőle a magokat.
Ez a művelet bonyolult és időigényes volt, és egy nagy adagnál, valamint sok éhes szájnál nem mindegy, hogy az előkészületek mennyi időt vesznek el. Nem beszélve arról, hogyha befőzünk, akkor még több alapanyaggal dolgozunk, és elképesztően sokat számít, mennyi munka van vele.
Csak egy mozdulat
Sosem gondoltam volna, hogy a megoldást egy vízitúrán találom meg. Sokan voltunk, gyorsan kellett cselekedni, mert mindenki éhes volt.
A metódus a következő. A paprika szárát megfogjuk, és óvatosan, egy kis csavarással jól belenyomjuk a belsejébe, majd a magházzal együtt kihúzzuk. A magokat kirázzuk. Ezzel a módszerrel egyben marad a zöldség, utána szépen fel lehet karikázni. Aki ehhez is kütyüt keresne, az interneten paprikacsumázó eszközt is talál, de szerintem kézzel is tökéletes eredményt érhetünk el.
A paprika csutkáját nem is kell feltétlenül a szemétbe dobni. Az erős paprikának például a magja a legerősebb, de a többi paprika csumája is felhasználható, például belefőzhetjük levesbe. A vitaminok a magban is megtalálhatók és az anyagcserét is serkentik.
Fotó: Getty Images