Így vágd fel gyorsan a paprikát: a tiktokos trükköt érdemes kipróbálni
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A vitaminokban bővelkedő paprika sokféleképpen felhasználható a konyhában, épp ezért többféle módon is elő lehet készíteni.
A C-vitaminban gazdag zöldség több fajtája is fellelhető a boltokban vagy a piacon. Színben, méretben és ízben is különböznek a paprikák, van, amelyik töltésre alkalmas, míg más salátába való.
A paprika nem csak C-vitaminban bővelkedik, A- és B-vitamint is tartalmaz, ezen értékek a legjobban nyersen fogyasztva érvényesülnek. A zöldség áldásosan hat a szervezetre, erősíti az immunrendszert, és a csípős változata a kapszaicinnak köszönhetően fájdalomcsillapító hatással is bír.
A paprika kedvelt zöldség, mely nem hiányozhat a szendvicsből, egyszerűen vajas kenyér mellé is jólesik ropogtatni, lehet az tévépaprika, hegyes erős vagy kaliforniai. A paprika a magyar konyhában fontos szerepet tölt be, olyan legendás ételek készülnek belőle, mint a lecsó, töltött paprika és egyéb finomságok.
A zöldséget többféle módon is elő lehet készíteni. Ha kence mellé kínálod mártogatósként, akkor julienne-re érdemes vágni. Lecsóba karikára vágva, kockázva vagy vastagabb csíkokra vágva keverd. Pörköltbe vagy mártásba pedig finomra kockázva használd. A paprikavágási lehetőségeket egy szuper videóban szemléltetjük, melyben Buday Péter séf mutatja a lehetőségeket, hogy szeleteld fel a paprikát, és még a csumázásra is ad tippet.
A paprikavágás során egyetlen bosszantó ténnyel kénytelen leszel szembenézni. A zöldségben található magocskák mindenhova odaragadnak. A TikToknak hála ma már erre is kapsz tippet, hogy elkerülhető legyen a kellemetlenség. A lényeg, hogy a paprikát a száránál körbe kell vágni, majd az alján bevágni négy irányban, így szétnyílik a zöldség, könnyű cikkelyekre szedni. Mutatjuk videóban is, hogy állj neki a kaliforniai paprika szeletelésének.
@vickygilchrist_ How do you cut yours!? 🫑 #minimalwaste #foodwaste #cookingtips #cookingtiktok #learnontiktok #foodtips #foodhacks ♬ UCKERS - Shygirl
Fotók: Getty Images