Így lehelj új életet a száraz kenyérbe: a praktikának köszönhetően újra puha lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Az egyszerű trükknek hála az előző napról rád száradt kenyér olyan lesz, mintha most hoztad volna a pékségből.
Ha rosszul tárolod a kenyeret, akkor hamar megszárad, persze azért még nem kell kidobni, bőven lehet mire használni.
A száradt, szikkadt, nem penészes pékáruból pompás bundás kenyeret vagy panírmorzsát dobhatsz össze, de frissé is varázsolhatod.
Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy több kenyeret vásárolt a kelleténél, és nem tárolta helyesen, így másnap kőkemény veknivel kellett farkasszemet néznie. Pedig milyen jól jött volna reggelire, vajjal vagy házi kencével megkenve.
A finom falatokról nem kell lemondanod! A száraz kenyeret tedd csap alá, és folyass rá egy kevés vizet, hogy bevonja kívülről. A nedves kenyeret ezután helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, és told 160-180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre. A száraz kenyérből így újra friss, finom puha pékáru lesz, amelyről senki nem mondaná meg, hogy percekkel ezelőtt még fegyvernek is beillett volna, annyira kemény volt.
@craving_california Here’s how you being stale bread back to life! #tipsandtricks #simplereceipe #kitchenhacksthatwork #bread #howto #lifehack #foodtiktok ♬ Been Waiting for U My Whole Life - Rook1e
Fotók: Getty Images