Puha, illatos áfonyás muffin – Mirelit gyümölcsből is tökéletes lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Egyszerűen készül az illatos tésztájú, édes áfonyás muffin, ezt a receptet csak imádni lehet.
Az öcsém határozottan azon a véleményen van, hogy a muffin az egyik legunalmasabb édesség a világon. Azt azért elismeri, hogy nagy előnye, hogy gyorsan elkészül a puha tésztájú desszert, illetve, hogy a sütésben rutintalanok is könnyen elkészíthetik, de számára valahogy nem az igazi. Ha muffin kerül elé, hosszasan méregeti, próbál valami különlegeset felfedezni a tészta textúráján, aztán az első falat után mindig megjegyzi – ez is csak egy muffin. A leckét megtanultam, nem ez lesz a kedvenc sütije, de van olyan recept, amit még a nagy kritikus is jóízűen elfalatozik. Ilyen ez az áfonyás muffin.
Áfonyafüggők vagyunk az elmúlt években, bár nem mindig tartok otthon frisset, mirelit változat mindig lapul a fagyasztómban, hiszen reggeli napindítónak, amikor nagy rohanásban vagyok, a legjobb az áfonyás, joghurtos turmix, ha pedig több idővel gazdálkodhatok, akkor mehet a sütőbe a család kedvenc áfonyás muffinja, amit mirelit gyümölcsből is tökéletesen el lehet készíteni. A tészta receptje egyszerű, a házi készítésű vaníliaaroma és az áfonya teszi varázslatossá.
Áfonyás muffin
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dekagramm vaj
- 15 dekagramm cukor
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 25 dekagramm liszt
- 2 deciliter tej
- 20 dekagramm áfonya
Elkészítés:
Először a vajat keverjük habosra a cukorral, utána a tojást egyenként, majd a vaníliaaromát is belekeverjük. A lisztet, a sütőport és a sót szitálva adjuk a cukros keverékhez, elkezdjük keverni, közben a tejet is a masszához adagoljuk. Utoljára az áfonya kerül bele, alapos keverés után muffinformába adagoljuk a tésztát, majd 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.
Fotó: Getty Images