Aranybarna bundában sült töltött csirkemell: az omlós hús belseje szilvát és sajtot rejt
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az aszalt szilvával és sajttal töltött csirkemell igazán különleges, fenséges fogás, megállja a helyét az ünnepi asztalon is.
A csirkemell nagy favorit, az egyik legnépszerűbb húsrész, éppen ezért a karácsonyi étkezőasztalon is jut hely a kedvelt húsnak.
Hogy minél ünnepibb formáját mutassa a csirkemell, érdemes megtölteni. Az a jó, ha a töltelék egyszerű, mégis különleges, ezért aszalt szilvát és camembert-t érdemes választani. A göngyölt húst sokan simán, sütőben sütik pirosra, a legfinomabb azonban akkor lesz, ha panírba öltözteted és bő olajban kisütöd. A ropogós bunda érdekében használhatsz pankó morzsát, de a sima prézlit is különlegesebbé teheted, ha mandulapelyhet vagy egy marék darabolt diót keversz bele.
Tálalásnál bármilyen köret kerülhet mellé. Ha igazán mutatós tányért szeretnél a család elé tenni, akkor a húst ferdén felvágva kínáld, hadd látszódjon, milyen finomságokkal pakoltad tele.
Aszalt szilvával és sajttal töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dekagramm csirkemellfilé
- só és bors ízlés szerint
- 20 szem kimagozott aszalt szilva
- 140 gramm camembert sajt
- 3 darab tojás
- 2 bögre liszt
- 2 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemelleket hosszában vágjuk be úgy, hogy maradjon körülbelül másfél centi a széléig, majd nyissuk ki a húst és kicsit klopfoljuk ki. Az előkészített húsokat mindkét oldalán, ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal, majd kezdjük el megtölteni a szeleteket.
Mindegyikre rakjunk 4-5 szem aszalt szilvát, utána a gyümölcs tetejére pakoljunk a hasábokra vágott sajtból. A húst szorosan göngyöljük fel, ha szükséges, rögzítsük fogvájó pálcikával. Panírozzuk be a töltött csirkemelleket, először a lisztben forgassuk meg, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában, utána bő, forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán a húst.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors