Mitől lesz igazán jó szaftja a pörköltnek? Mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb
A pörkölt a magyar konyha ékköve, készülhet csirke-, marha- vagy sertéshúsból is, akkor lesz a legfinomabb, ha a szaftja jó sűrű, a hús pedig omlós lesz.
A pörkölt nagyon népszerű a magyar konyhában, rengetegféle recept szerint kipróbálható, sosem lehet ráunni. A pörkölt egytálként is készülhet, ilyen a rizses hús vagy a krumplipörkölt, ezek az ételek háztartásonként eltérően készülnek. A recept tovább gazdagítható, van, aki zöldbabbal vagy borsóval dúsítja, és még tejfölt is főzhetsz bele.
A krumplipörkölt pikánsan az igazi, épp ezért kerül bele hegyes erős paprika is, de ha még tüzesebbé varázsolnád, akkor 1-2 evőkanál csípős paprikakrémet keverj hozzá. Tálalásnál a friss ropogós kenyér és a savanyúság kötelező az étel mellé.
A krumplit pucoljuk meg, majd mossuk meg, utána kockázzuk fel tetszés szerint. Az előkészített krumplit tegyük tálba, és engedjünk rá annyi hideg vizet, amennyi ellepi.
A húst vágjuk egyforma méretű kockákra.
A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk finomra.
A paprikát és a paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.
Az előkészített hagymát magas falú lábasban, kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a fűszerpaprikát, majd dobjuk rá a húst, és pirítsuk 15-20 percig, közben kevergessük és adjuk hozzá a sót, borsot, babérlevelet, majoránnát. Ezután a krumplit, paprikát, paradicsomot is keverjük hozzá a vízzel együtt (lehet több, mint a receptben írt mennyiség).
A krumplipörköltet főzzük 30-35 percig, addig, amíg a hús és a krumpli is teljesen megpuhul.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu