Ropogós, baconbe göngyölt mézes aszalt szilva: gyors előétel karácsonyra
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha nincs sok időnk, se energiánk a karácsonyi sütés-főzéshez, mégis valami különlegeset készítenénk, ez a baconbe tekert aszalt szilva a legjobb választás.
Tökéletes karácsonyi vendégváró ez a baconbe tekert aszalt szilva, ráadásul pillanatok alatt, szinte semmi munkával készül. Az édeskés, puha szilva és a ropogós bacon önmagában is jó párosítás, de az egészet még nyakon öntjük egy rozmaringos-mézes öntettel.
A szilvát ugyanúgy be lehet áztatni rumba, mint a mazsolát, mivel aszalt verzióban van, jól megszívja magát, szóval, ha se sofőröket, se gyerekeket nem várunk a karácsonyi buliba, akkor bátran éljünk ezzel a lehetőséggel.
Baconbe tekert szilva
Hozzávalók 24 darabhoz
- 24 darab aszalt szilva
- 12 szelet bacon
- 0.25 bögre méz
- 1 teáskanál friss rozmaring
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A baconszeleteket vágjuk félbe, majd tekerjünk minden szilvát körbe a baconnel, fogpiszkálóval rögzítsük. Helyezzük őket a tepsire.
20-30 percig süssük a szilvákat, míg a bacon enyhén ropogós nem lesz. Tegyük őket egy tálcára.
A mézet és az apróra vágott rozmaringot melegítsük össze egy kis lábasban, majd még melegen öntsük a szilvákra. Langyosan tálaljuk.
Fotó: Getty Images