Így készül a banacsinta: puha, pufi, laktató banános édesség

banacsinta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az érett barna banánt sosem szabad kidobni, rengetegféleképpen fel lehet használni, de a legjobb módja a fahéjas banacsinta.

Klasszikus banacsinta egy leheletnyi fahéjjal és vaníliával - az egyik legegyszerűbb és legfinomabb reggeli vagy desszert. A fűszereknek és a banán alapvető édességének köszönhetően alig kell bele cukor, sőt, akár teljesen el is hagyható. 

A tésztájába egy kis sütőpor kerül, ettől légies, könnyű, habos lesz a végeredmény, nem lesz tömör vagy nehéz a sok banántól. Fontos, hogy érett banánnal dolgozzunk, legyen minél puhább, az se baj, ha barna, ennél jobb utóélete úgysem lehet a gyümölcsnek. 

Méregetnünk sem kell, ugyanis bögrés receptről van szó, 2,5 deciliteres bögrére lesz hozzá szükség. 

Banacsinta

banacsinta2

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 darab érett banán
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 bögre liszt
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojást, tejet, olvasztott vajat, vaníliakivonatot keverjük össze az érett, villával összetört banánnal. Robotgéppel keverjük simára.

Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, sütőport, sót, fahéjat és cukrot. Kisebb adagokban keverjük a banános-tejes keverékbe, ha darabosnak érezzük, robotgéppel is keverjük el.

Egy serpenyőt vajazzunk vagy olajozzunk ki, alacsony lángon melegítsük. Kisebb, tetszőleges adagokban kanalazzuk bele a tésztát a serpenyőbe. Mikor a  palacsinta szélén kis buborékokat látunk, fordítsuk meg, majd süssük aranybarnára a másik felét is. 

Melegen, vajjal vagy juharsziruppal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük