Roppanó csokimáz, krémes töltelék: az amerikai desszerthez nem kell bekapcsolni a sütőt
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A csokoládé és a mogyoró szerelmesei imádni fogják az édes csészéket, a finomság pofonegyszerűen készül, a falatozását pedig nagyon nehéz abbahagyni.
Amikor beleharapunk a finomságba, kellemesen roppan egyet, de belül a töltelék krémes, ellenállhatatlanul finom. A butter cups Amerikában nagyon kedvelt, gyakran filmekben is feltűnik, az édességfüggő karakterek szeretik majszolni, a nézők pedig megkívánják a mogyoróvajas korongot. Hazánkban sajnos nem olyan könnyű beszerezni ezt az édességet, ha pedig mégis sikerül, pimaszul drága. Van azonban egy jó hírem, a mogyoróvajas csészét el tudjuk otthon is készíteni minden macera nélkül.
A csészék legyártásához muffinformára, -sütőre lesz szükségünk. Előre figyelmeztetek minden édességgyártó ügyes kezűt, óvatosan a kóstolással, mert úgy rá fog kapni, hogy nem lesz majd mit pakolni az asztalra.
A töltelékét sima mogyoróvajjal is elkészíthetjük, nem szükséges belekeverni a vaníliát, vajat és porcukrot, de ettől a hármastól finomabb lesz.
Butters cups
Hozzávalók 12 darabhoz
- 350 gramm tej- vagy étcsokoládé
- 125 gramm mogyoróvaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 30 gramm porcukor
- 2 evőkanál vaj
Elkészítés:
A csokoládé felét olvasszuk fel mikróban vagy vízgőz felett. A megolvadt csokiból kanalazzunk a muffinpapírba, mindegyikbe 1 evőkanálnyi olvasztott csoki kerüljön, szépen igazgassuk el a forma alján, majd 15-30 percre tegyük mélyhűtőbe a tálcát.
A mogyoróvajat keverjük össze a vaníliakivonattal, porcukorral és olvasztott vajjal.
Vegyük elő a muffintálcát, a csokis rétegre tegyünk a mogyoróvajas keverékből ízlésünknek megfelelően, majd 10 percre tegyük hűtőbe.
Olvasszuk fel a csoki másik felét, majd kanalazzuk a mogyorós réteg tetejére, toljuk hűtőbe, amíg megszilárdul.
Fotó: Getty Images