Mennyei csokis brownie friss cseresznyével telepakolva: elronthatatlan, egyszerű recept
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A lágy tésztájú amerikai süteményt cseresznyével gazdagítjuk, amitől még finomabb lesz a gyorsan összeállítható desszert.
A sütik világában a brownie az egyik legnépszerűbb, amit egyszerűsége ellenére nagyon változatosan, sokféle módon elkészíthetünk, ráadásul rettentően finom lesz, fagyival is érdemes kipróbálni.
A brownie akkor jó, ha kicsit lágyabb a belseje, kívül pedig kissé ropogós. A megszokott csokis verziót érdemes újragondolni, például nagyon jól áll a tésztának, ha a kakaó és a csoki mellé 1 teáskanál kávét teszünk, de még jobb lesz, ha cseresznye vagy meggy is kerül a tésztába. Egyszerű recept, amit a sütéssel ismerkedők is bátran elkészíthetnek, kísérletezhetnek a tésztával, mit tennének bele, érdemes a saját ízlésünkre alakítani.
Egy nehézség azért mégis lesz, eldönteni, mivel is falatozzuk - magában, tejszínhabbal vagy fagyival? Megsúgom, bárhogy is döntünk, isteni lesz.
Csokis brownie cseresznyével
Hozzávalók 4 személyre
- 125 gramm vaj
- 150 gramm étcsokoládé
- 225 gramm barna cukor
- 50 gramm kakaópor
- 100 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál kávé
- 3 darab tojás
- 200 gramm cseresznye
- 50 gramm tejcsokoládé
Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. A tejcsokit daraboljuk. A három tojást felverjük.
A vajat felolvasztjuk vízgőz felett, majd hozzákeverjük az étcsokit és a barna cukrot, alaposan összekeverjük az alapanyagokat, míg el nem olvadnak.
Az olvasztott vajas csokit levesszük a tűzhelyről, még egyszer átkeverjük, majd hozzáforgatjuk a lisztet, sütőport, kakaót, kávét. A felvert tojásokat is kisebb adagokban a tésztához keverjük. Ezután a kimagozott cseresznyét és a darabokra vágott tejcsokit is beledolgozzuk, majd kisebb méretű sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.
A sütit 180 fokos előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre, a sütésnél alkalmazzunk tűpróbát, szeletelés előtt pedig várjuk meg, míg teljesen kihűl.
Fotó: Getty Images