Cukkinicsónak rengeteg sajttal és ricottával töltve: a gyerekek is imádni fogják

ckcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Cukkiniből nagyon mutatós és finom fogást készíthetsz, a töltött zöldség nagyon kapós lesz.

Mivel a cukkini íze nem karakteres, így bátran főzhetsz, süthetsz vele, szinte minden illik hozzá. A zöldség kalóriatartalma csekély, ezért diétába is beilleszthető, rengeteg izgalmas étel készülhet belőle.

Az egyik legjobb cukkinis fogás sütőben készül. A zöldség félbevágva, gazdag töltelékkel sül pirosra. A cukkinicsónakot sok mindennel megtöltheted, kerülhet bele darált hús, sajt vagy krémes, zöldséges töltelék. Az egyszerű fogást könnyedén el lehet készíteni, csak egy hibája van: nagyon gyorsan eltünteti a család, ezért érdemes dupla adagot sütni, biztos, ami biztos.

Cukkinicsónak sajttal és ricottával

ckct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 2 darab cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 gramm gomba
  • 250 gramm ricotta
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 gramm sajt
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg, a két végét vágjuk le, utána hosszában vágjuk félbe.

A cukkini belsejét egy kanál segítségével kaparjuk ki.

A cukkini kivájt húsát kockázzuk apróra.

A megtisztított hagymát és gombát vágjuk finomra, majd adjuk a cukkini kivájt belsejéhez.

A ricottát, fűszereket és a zúzott fokhagymát is adjuk a cukkinis keverékhez, alaposan keverjük egybe az alapanyagokat.

A tölteléket kanalazzuk a kivájt cukkinibe.

A töltött cukkinit szórjuk meg reszelt sajttal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-30 percre, amíg szép aranybarna nem lesz a cukkini.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük