Az espresso tonic garantáltan felébreszt - Egyszerre fanyar és frissítő
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Az erős kávét a kesernyés, de frissítő tonic íze nagyon izgalmassá teszi, bátran próbáld ki ezt a hűsítő koktélt.
Nem tartozik a széles körben fogyasztott frissítő italok közé, mégis érdemes kipróbálni ezt a kávékülönlegességet, ha egy kicsit újítanál. A recept északról származik, a skandinávok ötlete nyomán terjedt el, főleg az úgynevezett speciality kávék rajongói körében. Az espresso tonichoz ugyanis világos pörkölésű kávét érdemes használni, ez a fajta rendelkezik inkább citrusos jegyekkel, amely jól illik ehhez a koktélhoz. A szénsavas tonic és a kávé olyan kombináció, amelytől garantáltan felébredsz.
Ha túllépnél a vaníliafagyis-tejszínhabos jegeskávé kombón, akkor próbáld ki a cold brew-t is, amely biztosan felfrissít. Persze az is lehet, hogy inkább édes kényeztetésre vágysz, mint kávéra, akkor a frappuccino a te italod, amelybe karamellszósz, tejszínhab és vaníliafagyi is kerül, így akár a desszertet is kiváltja.
Espresso tonic
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 csésze espresso
- 500 milliliter tonic
- ízlés szerint jégkocka
- ízlés szerint citrom vagy lime leve
Elkészítés:
A kávét mindig frissen főzzük le. Tegyünk a poharakba jégkockákat, majd öntsük rá a tonicot. Ezután csorgassuk rá a kávét, majd ízlés szerint díszítsük mentalevéllel. Ha még fanyarabb ízt szeretnénk, egy-két csepp lime- vagy citromlevet is öntsünk bele.
Fotó: Getty Images