Isteni Fanta szelet torta: a mutatós süteményt gyerekjáték elkészíteni
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha szereted a Fanta szeletet, készítsd el tortaformában is, a húsvéti asztal éke lesz ez a sütemény.
Töredelmesen bevallom, bár nagyon szeretem, nem készítettem még Fanta szeletet, pedig ünnepeken mindig előkerül a receptje. Úgy gondoltam, itt az idő, idén húsvétkor én szeretném tálalni a finom süteményt. Most nem a megszokott formában, hanem tortaként készítettem el, ízre teljesen ugyanaz, mint a klasszikus, viszont még mutatósabb, így megkoronázhatod vele az ünnepi asztalt.
Lehet, hogy a részfolyamatok miatt bonyolultnak tűnik az összeállítása, pedig cseppet sem nehéz. Az alapja kakaós piskóta, ennek az elkészítéséhez talán kell egy kis rutin, viszont a túrókrémet csak össze kell keverni, a tetejére pedig pudingot főzni, de tej helyett narancsos üdítőből. A három különböző réteg a hűtőben áll össze, mutatós és mennyei lesz a végeredmény.
Fanta szelet torta
Hozzávalók 12 szelethez
Tészta:
- 5 darab tojás
- 80 gramm cukor
- 80 ml olaj
- 50 gramm liszt
- 1.5 evőkanál kakaópor
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Túrókrém:
- 500 gramm túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 150 gramm porcukor
- 200 gramm vaj (puha)
Tetejére:
- 7 dl Fanta üdítő
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A süti 24 centis tortaformában készült.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tortaformát vajazzuk, lisztezzük ki, vagy béleljük ki sütőpapírral.
Kezdjük a tésztával: a tojásokat válasszuk szét. A fehérjéből verjünk kemény habot 1 csipet sóval. A sárgáját keverjük habosra a cukorral.
Öntsük a tojássárgájához az olajat, majd szitáljuk bele a lisztet, sütőport és a kakaóport, keverjük össze. A végén spatula segítségével forgassuk bele a tojáshabot is, óvatosan, ne nagyon törjön.
Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd toljuk a sütőbe 15-20 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben készítsük el a krémet: a puha vajat keverjük habosra a kétféle cukorral, majd dolgozzuk bele a túrót is. Kenjük a krémet a kihűlt tésztára, egyenletesen oszlassuk el rajta, majd tegyük a hűtőbe, míg készül a teteje.
Készítsük el a tetejére valót: a pudingport és a cukrot keverjük csomómentesre egy kevés üdítővel. Az üdítő nagyobb részét tegyük egy lábasba. Öntsük hozzá a pudingos keveréket, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik.
Várjunk, míg kicsit hűl – nem szabad teljesen kihűteni, mert akkor már nem lehet kenni, de forrón se öntsük a túróra –, amikor langyos, kenjük szét a túrókrém tetején. A kész tortát tegyük vissza a hűtőbe legalább 2 órára vagy egész éjszakára.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors