
Áfonyás palacsinta cukormentesen: a tésztába sül a gyümölcs
Próbáld ki az igazi amerikai stílusú reggelit mentes kivitelben: az áfonya a tésztába kerül.
A palacsintát rengteg módon elkészítheted, a tésztával és a különféle töltelékekkel is érdemes kísérletezni. Megbolondíthatod mákkal, rétegezheted, kerülhet bele krém, gyümölcs. Próbáld ki muffinformában sütve is: így a tészta az amerikai palacsintára hasonlít majd.
Ez a változat könnyen adagolható, ráadásul sokkal kevésbé macerás, mint a serpenyős változat, hiszen nem egyesével kell megsütni a tésztát.
Ideális reggelire, uzsonnára vagy akár desszertként is. Még extrább lesz az édesség, ha a tésztába csokidarabokat is keversz.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsünk elő egy muffintepsit, azaz kenjük ki vékonyan vajjal vagy használjunk papírkapszlikat.
Egy tálban dolgozzuk össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a kétféle cukrot és a sót.
Egy másik edényben keverjük össze a tejet, a tojásokat és az olvasztott vajat.
Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és keverjük simára. Végül szórjuk bele a kis darabokra vágott csokit vagy csokicseppet. Kanalazzuk a tésztát a muffinformába, de csak a háromnegyedéig töltsük meg.
Süssük körülbelül 15-20 percig, amíg kissé megemelkedik, és a teteje aranybarna nem lesz.
Hagyjuk pár percig hűlni, majd szedjük ki a formából.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu