Hogyan készítette Frida Kahlo a cukkinit? Könnyű ebédként is megállja a helyét
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Grillezett cukkini és avokádó az alapja annak az izgalmas salátának, ami állítólag Frida Kahlo vendégségein szerepelt az asztalon.
A legendás festőnő gyakran adott férjével, Diego Riverával közös házában nagy lakomákat, amelyek alapjául olyan izgalmas receptek szolgáltak, mint ez a saláta. Az általa kedvelt ételeket egy olyan kötetben is kiadták, amelynek társszerkesztője Diego Rivera előző házasságából született lánya, aki együtt élt velük, így a beszámolók nem tűnnek légből kapottnak.
Állagok és ízek kavalkádja
Ez a saláta tényleg van annyira izgalmas, hogy joggal és büszkén viselheti magán a művésznő nevét. A cukkinit először meg kell grillezni, amit örömmel teszünk, mert mi is éppen így szeretjük a legjobban. Aztán a langyos cukkini mellé egy egészen más állagú és hőmérsékletű alapanyag, avokádó kerül, az egész tetejére pedig egy sós sajt.
Tökéletes hármas, ráadásul annyira laktató, hogy simán beillik egy önálló könnyű étkezésnek. Ha épp nem sikerült korianderzöldre lelni, friss menta, kapor vagy bazsalikom is megy hozzá.
Avokádós cukkinisaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab cukkini
- 1 darab avokádó
- 80 gramm sós, morzsolódó sajt
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál borecet
- 0.5 teáskanál só
- ízlés szerint bors (frissen őrölt)
Elkészítés:
Az avokádót félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, egy nagy kanállal kiemeljük a héjából és vékony szeletekre vágjuk. A cukkiniket karikákra vágjuk, és egy felforrósított serpenyőben egy evőkanál olajon mindkét oldalukon megpirítjuk. Félretesszük, majd elkeverjük a vékonyra szeletelt avokádóval. A maradék két kanál olajból, ecetből és némi sóból, borsból öntetet keverünk, majd a salátára öntjük. A tetejére sajtot morzsolunk, és ha van, aprított korianderzölddel díszítjük.
Fotók: Ács Bori/Sóbors