Mihez kezdj, ha véletlenül kásás dinnyét vettél? Készíts belőle levest!
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Még a legnagyobb dinnyeszezonban is előfordulhat az emberrel, hogy rosszul választ és véletlenül kásás dinnyébe botlik - így történt ez velem is, kidobni viszont nem volt szívem az óriási gyümölcsöt. Mihez kezdjek vele?
Ráadásul ez a példány egy egészen trükkös módon volt kásás: a belső részei, ahol a zöldséges néni félbevágta és kóstolót adott belőle, nagyon finomak voltak, közvetlenül alatta viszont már csupa kása volt az egész dinnye.
Mivel idén nyáron majdnem minden nap hideg, turmixolt, párperces leveseket készítünk itthon, így ez a dinnye is a gépbe került néhány más alapanyaggal együtt. Az íze nagyon finom, édes volt, csak az állagával voltak gondok, úgyhogy leturmixolva tökéletes élményt nyújtott, mintha semmi baja nem lett volna.
Ízlés szerint sósan is
Mivel a dinnye magában nagyon édes, adtam hozzá egy kevés zöldcitrom-levet és egy kis vízzel hígítottam. Aki hozzám hasonlóan szereti az édeset sóssal, az tegyen bele morzsolt fetát vagy fekete olajbogyót, esetleg mentaleveleket is.
Görögdinnye-krémleves
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm görögdinnye (héj nélküli súly)
- 0.5 darab zöld citrom
- 1 deciliter víz
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors