Egyszerű, kevert kakaós sütemény: lédús körte és fahéj teszi felejthetetlenné

kkpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A körte az almához hasonlóan nagyon egészséges és finom, mivel lédús, sütemények tésztájába bátran bele lehet keverni.

A körte népszerűsége eltörpül az alma mellett, pedig sokoldalúan felhasználható, egészséges gyümölcs, amelyből még süteményt is lehet készíteni. Elég csak egy egyszerű kevert tésztát bekeverni, amibe belekerül a gyümölcs, a sütőben pedig szépen egybesülnek majd az ízek.

Az édes, zamatos gyümölcsből készült sütiket érdemes kiegészíteni plusz ízzel, a körtéhez remekül passzol a fahéj, amely ebben a kakaós kevert finomságban is helyet kap. Fahéj helyett olvasztott csoki is kerülhet a masszába, olvasztott vaj helyett pedig olajat is lehet használni.

Kakaós-körtés sütemény

kkksct

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 darab körte
  • 280 gramm barna cukor
  • 200 gramm olvasztott vaj
  • 4 darab tojás
  • 80 gramm liszt
  • 50 gramm kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • porcukor a tálalásnál
Recept idők

Elkészítés:

Az olvasztott vajat öntsük keverőtálba, keverjük el benne a barna cukrot, majd a tojást is egyenként adagoljuk.

A lisztet szitáljuk egy másik keverőtálba, forgassuk egybe a kakaóval, fahéjjal és a sütőporral, majd a tojásos keverékkel is keverjük alaposan össze. A megmosott körtét vágjuk közepes kockákra, forgassuk a masszába, majd öntsük közepes méretű formába. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, 40-50 percig, tűpróbáig süssük, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük