Vajtól puha, isteni cseresznyés süti: régi családi recept, ami minden nyáron előkerül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Mindenkinek megvan a kedvenc gyümölcse, amit nem csak magában szeret ropogtatni - süteményekben vagy ételkülönlegességekben is jólesik a gyümölcs zamata.
Az én kedvencem a cseresznye, az óvodában is ez volt a jelem, szezonjában mindig lecsapok rá, igaz, magában szeretem a legjobban, de sütibe csempészve is isteni. Az egyik kedvenc cseresznyés receptemben a tészta szép magas, illatos, első harapásra szerelem, eteti magát, olyan finom.
A könnyed textúra a vajnak és a tejfölnek köszönhető, a sütőportól szépen meg fog emelkedni. Cseresznye helyett meggyel is elkészíthető a sütemény. Ha nem szeretnénk, hogy elsüllyedjen a gyümölcs, egy tálban 1-2 evőkanál liszttel forgassuk egybe, csak utána pakoljuk a tésztába.
Kevert cseresznyés süti
Hozzávalók 6 személyre
- 4 darab tojás
- 4 evőkanál cukor
- 25 dekagramm vaj
- 35 dekagramm liszt
- 1 tasak sütőpor
- 330 gramm tejföl
- 40 dekagramm cseresznye
Elkészítés:
A tojást a cukorral (a cukor mennyisége ízlés szerint növelhető vagy csökkenthető) egybekeverjük, majd a szobahőmérsékletű vajat és a tejfölt is beleforgatjuk.
A lisztet a sütőporral egybekeverjük, majd a lágy tejfölös masszához forgatjuk.
A megmosott, kimagozott cseresznyét vagy meggyet félretesszük.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formába simítjuk a tésztát, majd a gyümölcsöt szépen sorjában belerakjuk, 180 fokos sütőben 30-45 perc alatt megsütjük, sütés közben tűpróbát alkalmazunk. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Fotó: Getty Images