Isteni körtés-almás morzsasüti – Melegítő fűszerekkel lesz a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az ősz két gyümölcse illatos fűszerekkel ízesítve, morzsasütibe keverve tökéletes desszert lesz a borongós délutánokra.
A morzsasüti az egyik legegyszerűbben összeállítható édesség, gyerekeknek, kezdőknek is bátran ajánlom az elkészítését. Szinte bármilyen gyümölcs illik hozzá, pontosabban azok, amelyek levet eresztenek. Akármennyire szeretem például a szőlőt, nem jó a morzsasütibe, mert a szemek csak összeesnek, és nem adják meg azt a szaftosságot, ami ennek az édességnek a lényege.
Ősszel az alma biztosan nem hiányozhat belőle, ha szereted az almás édességeket, akkor ezt az kevert piskótát is próbáld ki. Az almához nagyon jól illenek az olyan melengető fűszerek, mint a fahéj vagy a szegfűszeg. A másik kedvenc őszi gyümölcsből, körtéből is készülhet morzsasüti, hogy még laktatóbb legyen, keverj hozzá csokit és mogyorókrémet is. Ettől a kombótól még a kedved is jobb lesz a hűvös, őszi napokon.
Körtés-almás morzsasütemény
Hozzávalók 6 adaghoz
- 90 gramm zabpehely
- 3 evőkanál barna cukor
- 30 gramm mandula (darabolt)
- 2 evőkanál tönkölybúzaliszt
- 50 gramm vaj (olvasztott)
- 3 darab alma
- 2 darab körte
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 evőkanál nádcukor
- 0.5 darab citrom leve
Elkészítés:
Az almát és a körtét hámozzuk meg, távolítsuk el a magházukat, majd kockázzuk fel. Tegyük egy tálba, locsoljuk rá a citromlevet, szórjuk meg fahéjjal és az egy kanál nádcukorral, és forgassuk össze.
A zabpelyhet, a mandulát, a lisztet és a barna cukrot keverjük össze, majd öntsük rá az olvasztott vajat, és forgassuk össze.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az almás, körtés keveréket tegyük egy jénaiba, majd szórjuk rá a zabpelyhes mixet.
Süssük 25-30 percig, amíg meg nem pirul a teteje.
Fotó: Getty Images