Majonézes szószban sült krumpli – Egészen krémesre sül tőle
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Akkor szeretem a krumplit, ha egészen krémesre, ízesre sül és lehetőleg nincs túl sok munka vele.
Rá kellett jönnöm, hogy nagyon szeretem a krumplit. Persze nem akárhogyan, a sima olajban sült burgonya a fiatalságomat juttatja eszembe, de ma már inkább a sütőben sült változatokat választom.
Ennél a módszernél az a legfontosabb, hogy ne száradjon ki a krumpli, ezért érdemes különböző szószokkal megkenni. Ez egy majonézes változat, ami a krumplival együtt sül tökéletesre.
Majonézben sült krumpli
Hozzávalók 2 adaghoz
- 3 evőkanál majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó (szárított)
- 0.5 kilogramm krumpli
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- kenéshez olaj
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a majonézt, az összenyomott fokhagymát, az oregánót, a sót és a borsot.
A krumplit tisztítsuk meg, vágjuk tetszőleges nagyságú darabokra, ügyeljünk rá, hogy egyforma méretűek legyenek. Sós, lobogó vízben főzzük körülbelül 10 percig. Ne főzzük túl, nehogy a krumplik szétessenek. Szűrjük le, tegyük egy papírtörlőre.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Egy tepsit borítsunk be fóliával, vékonyan kenjük meg olajjal. Fektessük rá a krumplikat és kenjük meg mindegyiket a majonézes szósszal. Süssük addig, amíg a krumplik aranybarnák nem lesznek, ez körülbelül 10 perc.
Fotó: Getty Images