Isteni, meggyel töltött gesztenyegolyó: semmi munkával készül

gesztenyegolyó
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az időigényesebb desszertek nem feltétlenül finomabbak is, sőt, néha a legegyszerűbb megoldás a legjobb.

Ha gyors, mutatós, egyszerű desszertre vágysz, amivel bárkit leveszel a lábáról, próbáld ki ezt a gesztenyegolyót. A masszája már önmagában is isteni, de még finomabb lesz, ha meggyet is rejtesz bele. Utóbbi lehet mirelit és befőtt is, szezonjában pedig természetesen friss.

Az a legjobb, ha 100%-os, cukrozatlan gesztenyemasszával dolgozol, de ha nem kapsz ilyet, a cukrozott is ugyanúgy működik, akkor viszont kevesebb porcukrot és több darált kekszet adj hozzá. Ízesítésként rumot és vaníliát használtunk, itt megfelel az aroma is, de ha van otthon, valódi alkohollal és rúd kikapart magjával lesz a legfinomabb.

A kész golyókat aztán kókuszba is forgathatod, ahogyan mi tettük, de olvasztott csokiba is márthatod.

Meggyel töltött gesztenyegolyó

gesztenyegolyó2

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 250 g gesztenyemassza (100%-os, cukrozatlan)
  • 150 g darált keksz
  • 100 g porcukor
  • 2 tk rumaroma
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 80 g vaj
  • 25 darab magozott meggy (befőtt)
  • kókuszreszelék (a forgatáshoz)
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyemasszát, a darált kekszet és a porcukrot morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a rumot, vaníliát és az olvasztott vajat. Dolgozzuk össze a masszát, egy szép gombóc lesz belőle.

Közben a meggyet csöpögtessük le. (Ha szükséges, magozzuk ki.)

Egy tányérra szórjunk egy kevés kókuszreszeléket, lehet még pótolni, ha szükséges.

A gesztenyemasszából formázzunk kb. diónyi golyókat, lapítsuk ki őket, majd rejtsünk a közepükbe egy meggyet. (Ha nagy szemű a meggy, egy felet is elég.) Utána csomagoljuk be a meggyet a masszába, formázzuk ismét golyóvá, hempergessük meg a kókuszban. Járjunk el így a maradékkal is.

Rögtön kínálhatjuk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia

Ezt is szeretjük