Csokimázba mártott gesztenyegolyó: kezdőknek is sikerülni fog

Csokimázba mártott ünnepi gesztenyegolyó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csokival bevont édesség egyszerűen készül, kezdők is sikerrel megalkothatják az ünnepi finomságot.

A karácsonyi menü elkészítése időigényes, legyen szó halászléről vagy töltött káposztáról, nem két perc a szervírozásuk. Olykor a desszert megalkotására nem sok idő jut, ezért érdemes valamilyen sütés nélkül készült finomsággal meglepni a családot és a barátokat. Remek választás az egyszerűbb poharas desszert vagy a sütés nélkül készült golyó. Az egyik ilyen a gesztenyés golyó.

A gesztenyés finomság csokival bevonva készül, ebből lehetőleg jó minőségűt válassz. A hagyományos receptekben ét- vagy tejcsokival bevonva készül, de fehérrel is érdemes kipróbálni: így is nagyon bájos és finom az ünnepi édesség.

Csokimázba mártott ünnepi gesztenyegolyó

Csokimázba mártott ünnepi gesztenyegolyó ct

Hozzávalók 28 darabhoz

  • 50 dkg darált keksz
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 20 dkg puha gesztenyemassza
  • 2 evőkanál rum
  • szükség szerint tej
  • 100 g tej- vagy étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet a cukorral és a vaníliás cukorral forgassuk egybe, majd adjuk hozzá a puha vajat, gesztenyét és a rumot. Ezután annyi tejet, hogy egybeálljon a massza.

A bekevert masszát 20-30 percre tegyük hűtőbe, hogy kicsit dermedjen, majd formázzunk belőle tetszőleges golyókat.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd mártsuk bele a gesztenyegolyókat teljesen, vagy úgy, hogy a tetejét picit szabadon hagyjuk. Így jobban hasonlít a gesztenyére.

A gesztenyegolyókat tálalásig hűtőben tároljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük