Csokis, rumos kekszgolyó: az utolsó pillanatban is elkészítheted

csokis-kekszgolyok-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csokis, rumos kekszgolyó otthon is fellelhető hozzávalókból, villámgyorsan elkészíthető, és garantáltan mindenki imádni fogja.

Ha nincs kedved sütni, vagy hosszú ideig desszertkészítéssel foglalkozni, esetleg kifutottál az időből, mégis isteni édességet tennél az asztalra, dobd össze a csokis-rumos kekszgolyót! Extra gyors vendégváró, ami a kókuszgolyóhoz hasonlóan készül, és az íze is emlékeztet rá. A népszerű finomság a rumtól lesz igazán mennyei, de gyerekbarát módon, aromával is készítheted.

Ez a desszert nemcsak az ízlelőbimbóidat kényezteti, de ránézni is öröm lesz. A csokis bevonót különféle színes cukorkák díszítik, és még csábítóbbá varázsolják. Ha pedig pálcikára tűzöd a kekszgolyókat, csodás sütinyalókát kapsz.

Csokis, rumos kekszgolyó

csokis-kekszgolyok-receptje

Hozzávalók 16 darabhoz

A kekszes masszához:

  • 50 dkg darált keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 1.5 dl tej
  • 15 dkg vaj

A díszítéshez:

  • 10 dkg étcsoki
  • csokireszelék, dekorcukrok
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet rakjuk egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a porcukrot, a darált diót, a kakaóport, a tejet és a rumaromát. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd alaposan gyúrjuk össze az egészet. Jól formázható masszát kell kapjunk. Ha szükséges, akkor egy kis tejjel hígítsuk.

Nedves kézzel formázzunk belőle kisebb golyókat. 

Vízgőz felett olvasszuk meg a kis darabokra tördelt csokit, majd fogvájóra szúrva mártsuk bele a kekszgolyókat. Csepegtessük le a felesleges csokit, és szórjuk meg csokireszelékkel vagy színes cukorkákkal. 

Tegyük a golyókat egy-két órára a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük