Egyszerű kevert piskóta sok-sok meggyel – Egy kevés vanília még finomabbá teszi
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A legegyszerűbb sütemények sokszor a legjobbak, mint ez a kevert piskóta, amit sok meggy tesz szaftossá.
Vannak olyan sütemények, amelyeket ha megsütünk, rögtön tudjuk, hogy nem lesz belőlük elég egy tepsivel. Nálam a piskóta ilyen, amit sokan azért nem szeretnek, mert túl egyhangúnak, esetleg száraznak találják. Pedig egy kis gyümölccsel könnyedén fel lehet dobni, ráadásul idénytől függően, bármilyennel működik.
Nekem a meggyes a kedvencem, szeretem a savanykás gyümölcsöket az édes piskótában. Amitől még jobb lesz, az egy kevés vanília, az édes fűszer minden gyümölcs ízét feldobja.
Meggyes kevert piskóta
Hozzávalók 6 adaghoz
- 600 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 6 darab tojás
- 250 gramm cukor
- 6 evőkanál víz (meleg)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 300 gramm meggy
- tálaláshoz porcukor
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sütőporral egy tálban. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük habosra a cukorral. Kanalanként adjuk hozzá a vizet. Keverjük hozzá a lisztes keverékhez, majd a végén adjuk hozzá a vaníliakivonatot. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, óvatosan forgassuk a tésztához.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, öntsük bele a tésztát. A kimagozott meggyet szórjuk a tetejére.
Süssük 40 percig, tűpróbáig. Ha kihűlt, szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images