Gyerekkori kedvenc a sonkás melegszendvicskrém: mutatjuk, hogy készítsd el otthon
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az ízes kence nem igényli a feltéteket, de ettől még bármit pakolhatsz a kenyérre, amit csak megkívánsz.
Kencékből sosem elég, friss pékárura kenve vagy zöldséggel mártogatva isteni finomak, én azonban a legjobban a házi szendvicskrémet szeretem, amelyből melegszendvics is készülhet. A kencében sonka is helyet kap, úgyhogy önmagában is teljes az élmény, de aki szeretné, még bátran felturbózhatja a kenyeret különböző feltétekkel.
A krémre kerülhet még sonka, kolbász, gombaszeletek, csemegekukorica és persze sajt, ezektől a plusz alapanyagoktól még finomabb lesz az otthon készült melegszendvics. A bekevert krém fóliával lefedve, hűtőben 1 hétig tárolható gond nélkül.
Melegszendvicskrém
Hozzávalók 8 darabhoz
- 300 gramm sajt
- 6 evőkanál vaj
- 1 darab tojás
- 6 szelet sonka
- 4 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A sajtot reszeljük le, adjuk hozzá a puha vajat, tojást, majonézt, tejfölt, a finomra vágott sonkát, sót és borsot, az egészet keverjük krémesre.
A krémet kenjük kenyérre, bagettre vagy zsemlére. Aki szeretne, tegyen még rá sonkát, kolbászt és sajtot. 180 fokos sütőbe tolva 10-18 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors